En àrab i hebreu hummus significa cigró. Aquesta deliciosa crema de cigrons és típica de països de la zona de Grècia fins Aràbia. És una menja vegetariana ideal ja que és molt nutritiva. Jo us la recomano per acompanyar amb verdures fresques (crudités), en aperitius.
Ingredients:
300g de cigrons (1 pot en conserva)2 grans d'all
2-3 cullerades de tahini (salsa de sèsam)
1 culleradeta de comí en pols
Suc de 1/2 llimona
Oli d'oliva e.v
Sal i pebre vermell
Verdures per acompanyar
Preparació:
Poseu en el bol de la batedora, els cigrons juntament amb l'aigua de cocció, els alls, la salsa tahini, el suc de la llimona, el comí, una mica d'oli i la sal.
Tritureu-ho tot amb la batedora fins que aconseguiu una salsa cremosa. Poseu-la en un bol per servir i a sobre escampeu una mica de pebre vermell. Talleu les verdures un cop ben netes en llesques i poseu-les en un bol. Podeu també servir dips o torradetes per acompanyar.
Un clàssic entre els dips però m'encanta ! La seva versatilitat a la cuina, pels entrepans, les vinagretes sempre em fascina!
ResponEliminaPetons i bona setmana
Palmira