divendres, 30 d’octubre del 2015

Galetes de Halloween (base galetes i glassa)

Arriba com cada any el Dia de tot Sants i cada cop més ens envaeixen les tradicions anglosaxones. Enguany m'he decidit per intentar fer unes galetes decorades amb glaça, dedicades a aquestes diades plenes de carbasses i ratpenats per tot arreu.


Ingredients (40-45 galetes de 10cm):

250g de mantega (temperatura ambient)
250g de sucre llustre
650g de farina
1 ou XL o 1 ou petit + 1 rovell (temperatura ambient)
Unes gotes d'extracte de vainilla o qualsevol altre gust
Llet freda (2-3 cullerades)

Per la glassa:

2 clares d'ou
400g de sucre llustre
Unes gotes d'aigua
Essència de vainilla

Preparació:

Posem la mantega a temperatura ambient dins el bol de la Kenwood.
Posem la pala en forma de K. Posem en marxa la batedora durant 1 minut a velocitat 3. Si cal, anem fent baixar la mantega dels costats amb una llengua. Tornem a batre 1 minut més.Tamisem el sucre llustre. A velocitat 1 anem afegint el sucre llustre a poc a poc, vigilant que s'incorpori bé el sucre. Quan el sucre ja estigui ben incorporat, en aquest punt tornem a pujar la velocitat a 3 i ho batem fins que quedi blanquinós i esponjós. En aquest moment, afegim la vainilla o el sabor que haguem triat. Poc a poc anirem també a velocitat 1 l'ou.


 Quan estigui ben integrat, anirem afegint a cullerades, la farina tamisada, la batedora velocitat 1. Veureu que a mesura que aneu afegint la farina, va quedant a grumolls. Quan haguem incorporat tota la farina, afegirem la llet. Primer afegirem una cullerada mentre la batedora estigui en marxa, esperarem que s'afegeixi i n'afegirem 1 o dos més si cal. Sabrem si en cal més o no per la consistència de la massa. En el moment en que la massa s'ajunti en forma de bola, ja estarà a punt. Si per alguna raó n'afegiu massa, podeu posar una mica més de farina. 



Feu una bola amb la massa. Poseu-la sobre un paper de forn i partiu-la en 4 parts. 




Amb un corró alliseu la massa amb el gruix que més us agradi per fer les galetes. Feu el mateix amb les altres 3 parts. Aneu apilonant les planxes de massa de galetes una sobre l'altre i tapeu la última amb un altre full de paper. 


Poseu a la nevera com a mínim 3 hores. Jo l'he deixat tota una nit. Un cop reposada la massa a la nevera, ja podeu agafar els talladors i fer les galetes. Les galetes fetes, poseu-les en una plata que pugui anar al forn. Un cop tallades totes les galetes, torneu-les a posar a la nevera 15 minuts o 10 al congelador, així no perdran la forma.


 La massa que us sobri, la podeu reciclar però caldrà posar-la 15 minuts a la nevera abans de tallar-la.



 Preescalfeu el forn a 180º i poseu la plata amb les galetes al foc un cop reposada la massa a la nevera. Si heu tallat les galetes de la mida de 10 cm necessitarà uns 18 minuts per coure's però si són més petites amb 10 minuts en tindreu prou. Si les feu grosses comenceu a vigilar als 15 minuts, recordeu que un cop fora del forn s'endureixen. Deixeu-les refredar abans de fer la decoració, el millor és deixar-les 2 hores.
Per la glassa:
Poseu en el bol de la batedora les clares d'ou. Afegiu 130g de sucre llustre. Poseu a la batedora les barnilles batedores. 


Poseu en marxa la batedora a velocitat 1i aneu afegint a poc a poc la resta de sucre. Trigareu uns minuts i us ha de quedar una consistència semblant a la pasta de dents, quan pugeu les barnilles la glassa ha de quedar enganxada a les barnilles, ben espessa.
 Ha de quedar amb una consistència tal que en una mànega i boquet nº1, pogueu fer els perfils de la glassa i que no es desfaci. En aquest punt, dividiu la glassa en dos i procedirem a tenyir-la. Afegim colorant fins aconseguir el color desitjat en cadascuna de les meitats. Guardeu 1/4 part de cadascuna de les masses per fer el contorn de les galetes. L'altre la torneu a posar en el bol de la batedora i ara afegirem una mica d'aigua (unes quantes gotes) i posarem en marxa la batedora. Ha de quedar una mica més clara, amb una consistència de mel líquida. Aneu afegint aigua fins aconseguir la textura desitjada. Farem el mateix amb les dues glasses (la taronja i la negra). 









Per començar a decorar les galetes, posarem la massa espessa en una mànega amb boquet nº1. Anirem perfilant les galetes. 


Un cop totes perfilades, posarem la glassa més líquida en una altra mànega i posarem un boquet nº2 o 3. Amb aquesta glassa, emplenarem l'interior de les galetes,


 ens podem ajudar d'un escuradents per acabar d'omplir tots els buits. 
Un cop plenes de glassa totes les galetes, deixeu-les assecar unes quantes hores.










Recepta del bloc El rincon de Bea

3 comentaris:

  1. Preciosas galletas con motivos de halloween , te quedaron preciosas.Bs

    ResponElimina
  2. T'han quedat molt bé!
    a casa som més de castanyada però tenen molt bona pinta amb aquesta glaça.
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Guapes aquestes galetes.
    Aquest any jo també he fet.
    Bona setmana

    ResponElimina