Donat que tenim a la cantonada les festes de Nadal, us proposo un entrant o pica pica per aquestes festes. Es tracta d'una combinació deliciosa amb un formatge de casa nostra esplèndid, que si l'acompanyem amb un bon pernil, farà un entrant la mar d'original i deliciós.
Ingredients (4 persones):
4 llesques de xapata o coca de pa4 llesques de pernil dolç de qualitat (gruixudes)
4 llesques de formatge Tou dels til·lers
2 peres
3 cullerades de sucre
Oli d'oliva
Preparació:
Primer de tot heu de coure les peres en un almívar. Peleu les peres, talleu-les a llesques i poseu-les en un cassó cobertes d'aigua i amb el sucre. Deixeu bullir les peres amb l'almívar a foc mig fins que estiguin les peres cuites.
Quan estiguin les peres cuites, poseu una planxa al foc amb una mica d'oli i marqueu el pernil dolç.
Mentre, torreu les coques. Un cop cuites les peres i el pernil, podreu muntar la coca per introduir-la a gratinar. Sobre una plata que pugui anar al forn, poseu les torrades, un raig d'oli i a sobre el pernil dolç. Sobre el pernil, poseu les peres i a sobre el formatge. Enceneu el gratinador i poseu les coques al forn fins que veieu que el formatge es comenci a fondre. En un bol, poseu la ruca neta i amaniu-la amb una mica d'oli d'oliva i sal. Enretireu les coques del forn. Poseu-les en el plat de servir i repartiu per sobre una mica de ruca. Serviu mentre encara estigui calent.