diumenge, 20 de maig del 2012

Coulant de xocolata


El coulant de xocolata és una de les postres preferides pels xocoadictes. La combinació de les dues textures, de bescuit per fora i de crema de xocolata per dintre fa  a més que siguin unes
 postres perfectes per qualsevol bon àpat.



Ingredients (4 persones):

90 g de xocolata negra
95 g de mantega
45 g de farina
3 ous
100 g de sucre

Preparació:

Poseu a fondre la xocolata amb la mantega al microones o al bany maria. Poseu en un bol el sucre i els ous i munteu-los amb unes barnilles fins que tinguin un color blanquinós. Afegiu la xocolata i la mantega fosa a la mescla anterior, utilitzant una espàtula i amb molt de compte. Aboqueu-hi la farina tamisada a poc a poc i amb moviments envolvents.
Unteu els motlles que utilitzareu amb mantega i empolseu-los amb farina. Ompliu els motlles fins a 3/4 parts amb el preparat de xocolata.
Escalfeu el forn a 220 °C i enforneu-los uns 7-8 minuts. Traieu-los del forn i espereu un moment que es refredi una mica la part exterior i amb molta cura separeu-los del motlle i emplateu-los. Serviu-los immediatament.



Apunts:

Els coulants són molt fàcils de fer, la seva dificultat resideix principalment en el temps de cocció. S'han de treure en el moment exacte, ja que si ho fem abans d'hora se'ns trencaran en treure'ls del motlle i si ho fem massa tard, es quedarà cuit de dins. La recomanació que us faig és que proveu amb el vostre forn i amb els vostres motlles quant triguen a coure's. La primera vegada aneu-los traient en temps diferents fins que trobeu el temps exacte. Apunteu-vos-ho per una altra vegada. Una ajuda, és que els podeu començar a treure quan veieu que a la part de dalt de tot es comença a obrir una petita esquerda. Proveu-ho, són deliciosos!!!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada