Ingredients (4 persones):
4 carbassons
200g de carn per rostir de vedella
200g de carn per rostir de porc
1 ceba
1 tomata
4 grans d'alls
sal
100g de formatge ratllat
Per la beixamel:
500ml de llet
50g de farina
50g de mantega
un polsim de nou moscada
sal
Preparació:
Renteu i talleu les puntes dels carbassons. Talleu-los per la meitat. Poseu a bullir aigua i quan arrenqui el bull afegiu-hi els carbassons. Deixeu-los coure uns 10-15 minuts depenent de la mida. Deixeu-los una mica al dente ja que s'acabaran de coure al forn. Un cop cuits, passeu-los per aigua freda per tal que conservin el color verd. Amb un buidador o amb una cullera buideu l'interior i reserveu la polpa.
Mentre bullen els carbassons, prepareu el farcit. Poseu a dorar en una cassola la carn salada a trossos grossos. Un cop daurats, afegiu-hi la ceba a trossos, els grans d'alls i la tomata a talls. Deixeu-ho coure uns 15 minuts fins que estigui ben cuit. Passeu la carn, juntament amb les verdures per la picadora.
Prepareu la beixamel. En un cassó poseu la mantega a fondre. Un cop fosa, afegiu-hi la farina. Deixeu coure una mica la farina. Afegiu-hi la llet a poc a poc i aneu remenant sense parar fins que l'hagueu afegit tota. Si voleu anar més depressa, escalfeu prèviament la llet. No pareu de remenar la mescla fins que bulli i hagi espessit. Afegiu-hi la sal i la nou moscada i aparteu-la del foc.
Ara ja podeu muntar els carbassons. Primer prepareu la farça, afegiu a la carn picada, la meitat de la polpa del carbassó que havieu guardat i 4 cullerades de beixamel. Remeneu-ho tot i farciu els carbassons. Poseu-los en una placa del forn, aboqueu-hi per sobre la beixamel i el formatge ratllat que més us agradi. Enforneu-los a 200ºC amb la funció de grill uns 10 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada