Ingredients (per a una plata de forn):
10 làmines de pasta filo75 g de mantega fosa
200 g de festucs picats
200 g d'avellanes picades
4 cullerades de mel
Per l'almívar:
75 ml d'aigua150 g de sucre
El suc de mitja llimona
1 culleradeta de canyella
2 cullerades d'aigua de taronja
Aneu fent capes de pasta filo (sempre dues fulles), fruits secs i mel. Si no us agraden les postres molt dolces, podeu reduir la quantitat de mel o no posar-n'hi. L'última capa ha de ser també de dues làmines de pasta filo. Pinteu l'última capa amb mantega. Agafeu un ganivet de fulla ampla i talleu la pasta en forma de rombes o com més us agradi (cal tallar-ho abans de coure perquè un cop cuit és molt cruixent i en tallar-la s'esmicola en trossos molt irregulars). Poseu-ho a coure al forn a 180°, uns 40 minuts.
Mentre s'està coent la pasta, prepareu l'almívar. Poseu un cassó al foc amb l'aigua, el sucre i la llimona, deixeu-ho bullir uns 10 minuts fins a aconseguir un almívar una mica espès. Traieu-ho del foc i afegiu-li la canyella en pols. La recepta original també hi afegeix a l'almívar una cullerada d'aigua de flor de taronger, si us agrada li podeu afegir.
Un cop estigui cuita la baklava i tan bon punt surti del forn, aboqueu-hi a sobre l'almívar.
Preparació:
Poseu sobre una placa de forn un paper de forn o una làmina de silicona. Poseu-hi a sobre dos fulls de pasta filo i pinteu-los amb la mantega fosa utilitzant un pinzell. Escampeu sobre la massa, els fruits secs picats i deixeu caure a sobre una cullerada de mel.Aneu fent capes de pasta filo (sempre dues fulles), fruits secs i mel. Si no us agraden les postres molt dolces, podeu reduir la quantitat de mel o no posar-n'hi. L'última capa ha de ser també de dues làmines de pasta filo. Pinteu l'última capa amb mantega. Agafeu un ganivet de fulla ampla i talleu la pasta en forma de rombes o com més us agradi (cal tallar-ho abans de coure perquè un cop cuit és molt cruixent i en tallar-la s'esmicola en trossos molt irregulars). Poseu-ho a coure al forn a 180°, uns 40 minuts.
Mentre s'està coent la pasta, prepareu l'almívar. Poseu un cassó al foc amb l'aigua, el sucre i la llimona, deixeu-ho bullir uns 10 minuts fins a aconseguir un almívar una mica espès. Traieu-ho del foc i afegiu-li la canyella en pols. La recepta original també hi afegeix a l'almívar una cullerada d'aigua de flor de taronger, si us agrada li podeu afegir.
Un cop estigui cuita la baklava i tan bon punt surti del forn, aboqueu-hi a sobre l'almívar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada