diumenge, 20 de maig de 2012

Coulant de xocolata


El coulant de xocolata és un dels postres preferits pels xocoadictes. La convinació de les dues textures, de bescuit per fora i de crema de xocolata per dintre fa  a més que sigui el postre perfecte per qualsevol bon àpat.Ingredients (8 persones):

90g de xocolata negra
95g de mantega
45g de farina
3 ous
100g de sucre

Preparació:

Poseu a fondre la xocolata amb la mantega al microones. Munteu el sucre i els ous fins que tinguin un color blanquinós. Afegiu la xocolata i la mantega fosa a la mescla anterior, utilitzant una espàtula i amb molt de compte. Aboqueu-hi la farina tamissada a poc a poc i amb moviments envolvents.
Unteu els motllos que utilitzareu amb mantega i empolssiu-los amb farina. Ompliu els motllos fins a 3/4 parts amb el preparat de xocolata.
Escalfeu el forn a 220ºC i enforneu-los uns 7-8 minuts. Traieu-los del forn i amb molta cura separeu-los del motllo i emplateu-los. Serviu-los immediatament.Apunts:

Els coulants són molt fàcils de fer, la seva dificultat resideix principalment en el temps de cocció. S'han de treure en el moment exacte, ja que si ho fem abans d'hora se'ns trencaran al reure'ls del motllo i si ho fem massa tard, es quedarà cuit de dins. La recomanació que us faig és que proveu amb el vostre forn i amb els vostres motllos quan triguen a coure's. La primera vegada aneu-los traient en temps diferents fins que trobeu el temps exacte. Apunteu-vos-ho per la propera vegada. Una ajuda, és que els podeu començar a treure quan veieu que a la part de dalt de tot es comença a obrir una petita esquerda. Proveu-ho, són deliciosos!!!

Cap comentari:

Publica un comentari