Després d'un estiu de descans, torna la convocatòria del Desafio en la cocina i comencen amb un repte dolç!! En aquesta ocasió viatgem als Estats Units, concretament a Massachusets, amb aquest postre típic de Boston. És un pastís senzill, un bescuit típicament americà, farcit de crema i recobert d'un ganache de xocolata. He optat per fer la recepta original en forma de pastís, un altre dia, ja improvisarem!
Ingredients:
Pel bescuit Victoria Sponge Cake (motllo de 24cm):
220g de mantega a temperatura ambient220g de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
4 ous grossos
200g de farina per pastissos amb llevat
1 culleradeta de llevat químic
25g de maizena
4 cullerades de llet
Per la crema pastissera
3750ml de llet
3 rovells d'ou
100g de sucre
1cullerades de midó (maizena)
1 branca de canyella
Pela de mitja llimona
3 rovells d'ou
100g de sucre
1cullerades de midó (maizena)
1 branca de canyella
Pela de mitja llimona
Pel ganache de xocolata
150ml de nata (35%)
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 culleradeta de mantega
150g de xocolata negra
Preparació:
Per començar farem el bescuit. Posarem tots els ingredients al bol de la batedora menys la llet i ho barrejarem a baixa velocitat. Un cop tot sigui homogeni, hi afegiu la llet i torneu a remenar.Prepareu el motllo i preescalfeu el forn a 180º. Poseu al massa dins el motllo i poseu-ho al forn. Deixeu-ho coure uns 40 minuts.
Mentre es va fent el bescuit al forn, prepareu la crema pastissera. Podeu seguir la recepta en aquest enllaç, utilitzant la meitat de les mesures.
Un cop tingueu el pastís cuit i la crema també cuita, deixeu-ho refredar tot. No prepareu el ganache fins el moment que aneu a acabar el pastís.
Munteu el pastís. Talleu el bescuit per la meitat i farciu-lo amb la crema.
Poseu l'altra mitja part del bescuit a sobre i aneu per preparar el ganache. Poseu els ingredients del ganache en un bol i introduïu-lo al microones fins que agafi la temperatura suficient perquè la xocolata es desfaci. Aboqueu la crema de xocolata per sobre. Si no us la menjareu de seguida, poseu-la a la nevera i a gaudir de la combinació deliciosa de la crema amb la xocolata!
Podeu trobar altres versions de ben segur ben originals al Desafio. En aquesta ocasió la desafiadora ha estat la MªLuz de Trasteando en mi cocina i la recepta l'he adaptat del blog Food and Cook.
MUY BUENO
ResponEliminaUN BESO
Muy rico si!!
Eliminammm... un pastís ideal per les postres de demà diumenge :)
ResponEliminaSi una bona proposta pels diumenges, petons!!
Eliminaun pastís espectacularment bo
ResponEliminapetonets
Si bo!!
EliminaTe ha quedado muy rico. El bizcocho se le nota muy esponjoso.
ResponEliminaBesos
Si queda esponjoso con esta receta de bizcocho!
EliminaTe ha quedado divino!!!! Con este bizcocho queda delicioso!!!
ResponEliminaBesos
Muy rico!!
Eliminajo primer també vaig pensar en fer la tradicional però no tenia moltes ganes de treballar jejeje es veu genial
ResponEliminaNo el coneixia i queda molt bo si!!
Eliminaque rico con ese ganache como remate, te ha quedado impresionante bicos
ResponEliminaEl ganache es genial!
EliminaOoooh, quina delícia! Sembla que m'arriba l'oloreta del ganaché per la pantalla! Petons.
ResponEliminaGràcies!
EliminaEStupendo te ha quedado, de aspecto y seguro que de sabor, porque esta combinacion de sabores es muy rica!! Bs.
ResponEliminaJulia
Gracias, un beso!!
EliminaMe encanta ver el chocolate cayendo por los bordes, qué rico! ;)
ResponEliminawww.laurillafondant.blogspot.com
Laura gracias, un beso!!
EliminaEspectacular i ben bó segur!
ResponEliminaMira que de petita a casa en feiem un molt semblant però no li diuem boston cake jejeje
Una abraçada!
Palmira
A casa la meva mare també, peró el ganache era més bàsic!!
EliminaTe ha quedado perfecto, y seguro que delicioso!
ResponEliminaMuy rico, besos!
EliminaLa versió tradicional mai falla, te un aspecte fantàstic.
ResponEliminaPetons, Pilar
Amb totes les propostes ara caldrà fer-ne de noves!
EliminaUna ricura verdad?? un besito!
ResponEliminaUy si muy rico!! besos!
EliminaUn bostom cream en toda regla, me encanta como te ha quedado con un brillo estupendo. Se ve muy rico y jugoso, un beso.
ResponElimina