dissabte, 20 de setembre del 2014

Pastís Boston cream

DESAFÍO EN LA COCINADesprés d'un estiu de descans, torna la convocatòria del Desafio en la cocina i comencen amb un repte dolç!! En aquesta ocasió viatgem als Estats Units, concretament a Massachusets, amb aquest postre típic de Boston. És un pastís senzill, un bescuit típicament americà, farcit de crema i recobert d'un ganache de xocolata. He optat per fer la recepta original en forma de pastís, un altre dia, ja improvisarem!


 

Ingredients:

Pel bescuit Victoria Sponge Cake (motllo de 24cm):

220g de mantega a temperatura ambient
220g de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
4 ous grossos
200g de farina per pastissos amb llevat
1 culleradeta de llevat químic
25g de maizena
4 cullerades de llet

Per la crema pastissera

3750ml de llet
 3 rovells d'ou
100g de sucre 

1cullerades de midó (maizena)
1 branca de canyella
Pela de mitja llimona

Pel ganache de xocolata

150ml de nata (35%)
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 culleradeta de mantega
150g de xocolata negra

Preparació:

Per començar farem el bescuit. Posarem tots els ingredients al bol de la batedora menys la llet i ho barrejarem a baixa velocitat. Un cop tot sigui homogeni, hi afegiu la llet i torneu a remenar. 


Prepareu el motllo i preescalfeu el forn a 180º. Poseu al massa dins el motllo i poseu-ho al forn. Deixeu-ho coure uns 40 minuts. 
Mentre es va fent el bescuit al forn, prepareu la crema pastissera. Podeu seguir la recepta en aquest enllaç, utilitzant la meitat de les mesures. 
Un cop tingueu el pastís cuit i la crema també cuita, deixeu-ho refredar tot. No prepareu el ganache fins el moment que aneu a acabar el pastís.
Munteu el pastís. Talleu el bescuit per la meitat i farciu-lo amb la crema.


Poseu l'altra mitja part del bescuit a sobre i aneu per preparar el ganache. Poseu els ingredients del ganache en un bol i introduïu-lo al microones fins que agafi la temperatura suficient perquè la xocolata es desfaci. Aboqueu la crema de xocolata per sobre. Si no us la menjareu de seguida, poseu-la a la nevera i a gaudir de la combinació deliciosa de la crema amb la xocolata!



Podeu trobar altres versions de ben segur ben originals al Desafio. En aquesta ocasió la desafiadora ha estat la MªLuz de Trasteando en mi cocina i la recepta l'he adaptat del blog Food and Cook.

29 comentaris:

  1. mmm... un pastís ideal per les postres de demà diumenge :)

    ResponElimina
  2. Te ha quedado muy rico. El bizcocho se le nota muy esponjoso.

    Besos

    ResponElimina
  3. Te ha quedado divino!!!! Con este bizcocho queda delicioso!!!
    Besos

    ResponElimina
  4. jo primer també vaig pensar en fer la tradicional però no tenia moltes ganes de treballar jejeje es veu genial

    ResponElimina
  5. que rico con ese ganache como remate, te ha quedado impresionante bicos

    ResponElimina
  6. Ooooh, quina delícia! Sembla que m'arriba l'oloreta del ganaché per la pantalla! Petons.

    ResponElimina
  7. EStupendo te ha quedado, de aspecto y seguro que de sabor, porque esta combinacion de sabores es muy rica!! Bs.
    Julia

    ResponElimina
  8. Me encanta ver el chocolate cayendo por los bordes, qué rico! ;)

    www.laurillafondant.blogspot.com

    ResponElimina
  9. Espectacular i ben bó segur!
    Mira que de petita a casa en feiem un molt semblant però no li diuem boston cake jejeje
    Una abraçada!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa la meva mare també, peró el ganache era més bàsic!!

      Elimina
  10. Te ha quedado perfecto, y seguro que delicioso!

    ResponElimina
  11. La versió tradicional mai falla, te un aspecte fantàstic.
    Petons, Pilar

    ResponElimina
  12. Un bostom cream en toda regla, me encanta como te ha quedado con un brillo estupendo. Se ve muy rico y jugoso, un beso.

    ResponElimina