dimarts, 24 d’abril de 2012

Brik d'espàrrecs, alls tendres i gambes

El brik és una massa molt fina que s'utilitza molt a Tuníssia. Ara el podem trobar a molts supermercats i com que és molt cruixent, és molt versàtil a la cuina, tant per plats salats com per dolços. El brik que avui us presento és una de les presentacions típiques de Tuníssia i el podeu omplir amb el que més us agradi.

Ingredients (4 persones):

4 fulls de pasta brik
Un paquet congelat de remenat d'espàrrecs, alls tendres i gambes
4 ous
mantega
sal
4 brins de cibulet

Preparació:

 Poseu directament el paquet del remenat a la paella a sofregir una mica fins que perdi l'aigua de congelació. Saleu-lo al gust. Agafeu els fulls de pasta brik i amb un pinzell pinteu-los amb mantega. No treieu els fulls de brik amb gaire antelació de la protecció de paper que duen ja que s'assequen molt ràpidament. Agafeu un bol i poseu-hi a dins els fulls de brik. Farciu-lo amb el remenat i a sobre poseu-hi un ou, saleu-lo. Tanqueu el brik formant un farcellet i lligueu-lo amb el cibulet. Si no teniu cibulet, el podeu lligar amb un fil de cuina i quan estigui cuit, treure'l abans de servir. Per coure'l el millor és fer-ho en una fregidora tot i que també el podeu coure al forn. Agafeu el farcellet i poseu-lo dins la fregidora fins que estigui daurat, el temps dependrà de si voleu el rovell més o menys cuit. Un cop el treieu del foc, ja el podeu servir. Us aconsello que aneu fent els farcellets i els aneu coent d'un en un ja que si els deixeu molta estona amb el farciment, el brik que és molt fi, es va humitejant i es trenca. Animeu-vos a farcir-lo amb altres ingredients com bolets, espinacs...

Cap comentari:

Publica un comentari