Ous de xocolata
Ingredients:Xocolata negra, xocolata amb llet i xocolata blanca.
Per fer els ous de xocolata, cal tenir el motllo de silicona de Lékué.
Escalfar 2/3 de la xocolata negra fins a 45º i afegir-hi després l'altre1/3, així ens assegurem que l'ou sigui brillant. Fer el mateix amb la xocolata amb lle i la blanca però no pujar la temperatura més de 40º o 42º.Un cop tenim la xocolata atemperada, ja la podem treballar.
Per fer els ous llisos, només cal omplir els motllos i passar una espàtula de pastisseria per tal que quedi ben llis. Per fer els ous amb algun motiu (puntets, ratlles..) cal primer dibuixar els motius dins el motllo i deixar-ho refredar (si voleu anar més depressa ho podeu posar directament al congelador una estona). Un cop fred el motiu, aboqueu-hi a sobre l'altre xocolata. Un cop freda la xocolata, els mitjos ous encaixen a la perfecció.
Coca de Farners de nata
Ingredients per la yema ràpida (surt aprox. 1 kg):6 ous (431 g)
sucre 431g
midó 30g
aigua 180 g
Preparació:
Batre els ous, afegir-hi l'aigua i colar-ho tot. Barrejar el sucre amb el midó i unir les dues barreges. Coure-ho fins que espesseixi, remenant coninuament. Un cop estigui la yema espessa, abocar-la sobre el marbre i extendre-la fins que es refredi (si no la yema queda verdosa). Si us en sobra, la podeu congelar.
Ingredients pel pa de pessic (per un motllo de 20 cm):
3 ous
100 g de farina
100 g de sucre
ratlladura de llimona
Preparació:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb el sucre fins que quedin blanquinoses. Muntar les clares a punt de neu. Barrejar les clares i el sucre amb els rovells. Fer-ho amb compte i amb moviements envolvents per tal que no baixin les clares. Afegir-hi a poc a poc la farina. Abocar-ho tot en un motlle i coure-ho a 180º uns 30 min. Deixar-ho refredar i dividir el pa de pessic en dues parts.
Nata:
500 g de nata muntada
Muntatge de la coca:
Posar la base del pa de pessic en un aro o quadrat de pastisseria desmotllable. Posar al fons del pastís una capa de yema. Afegir-hi a sobre la nata i anivellar. Sobre la nata posar-hi l'altre capa de pa de pessic i a sobre més yema. Posar sobre la yema sucre i cremar-ho amb un cremador.
Adornar la coca amb els ous de xocolata.
aquesta mona es la preferida per tota la meva familia
ResponElimina