Aquest nadal vaig anar a l'aula de cuina de la Núria Lladó, on el pastisser Abraham Balaguer de Sweets ens va ensenyar un seguit de receptes de postres de nadal. Aquesta és una recepta boníssima que a més va molt bé per acabar amb les existències de torró.
Ingredients (8 persones):
2 madalenesCrema de llimona
100g de sucre100g de suc de llimona
3 rovells d'ou
125g de mantega
1g de gelatina en fulls
Purè de torró
300g de torró de xixona200g de nata
2g de gelatina
Preparació:
Per la crema de llimona: posar a bullir el sucre i la llimona. Un cop bulli, baixar el foc i abocar-hi el rovell. Anar-ho remenant fins que estigui espés. Treure-ho del foc i afegir-hi la gelatina, que anteriorment haureu posat en remull amb aigua freda. Remenar-ho i deixar-ho refredar fins que la crema arribi a uns 35-40º. Afegir-hi la mantega pomada, triturar-ho amb la batedora i reservar a la nevera.Pel purè de torró: posar la nata a bullir. Un cop bulli, aparteu-la del foc i afegiu-hi la gelatina que anteriorment haureu posat en remull amb aigua freda. Afegir-hi el torró i triturar-ho tot amb la batedora. Reservar a la nevera.
Muntatge dels gotets: Tallar les madalenes a daus i posar-ne uns quants al fons dels gots. Posar el puré de torró en una mànega pastissera i omplir els gots fins a la meitat. A sobre posar-hi la crema de llimona també amb mànega pastissera. Per acabar posar sobre la crema de llimona uns cubs de madalena.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada