dijous, 25 d’octubre del 2012

Mandonguilles ràpides amb salsa de tomata

Quan tinguis carn picada, poc temps i no vulguis fer  les típiques hamburgueses, aquesta és una recepta perfecte!! En poca estona tens unes mandonguilles d'allò més bones.. prepara una mica de pa i a sucar a la salsa. Són ideals per acompanyar-les amb una mica d'arròs bullit i també per dur-les al tupper..


Ingredients (4 persones):

600g de carn picada (meitat porc i meitat vedella)
1 ou
All i julivert picat fi
Sal
2 cullerades de pa torrat
400 g de tomata fregida (de pot o feta a casa)
Unes fulles de romaní i farigola ( o herbes al gust)
3 cullerades d'oli d'oliva
200ml d'aigua calenta

Preparació:

Primer de tot prepareu la carn. Poseu en un bol les carns juntament amb l'all, el julivert, la sal l'ou i el pa torrat. Remeneu-ho tot molt bé. Si veieu que queda poc compacte, afegiu-hi una mica més de pa torrat. Poseu en una cassola, l'oli d'oliva i quan estigui calent, afegiu-hi la tomata fregida. Feu-ho escalfar a foc lent. Ara aneu preparant les mandonguilles. Agafeu una mica de carn i amb les mans aneu fent boletes. Afegiu-les directament a la cassola amb la tomata fregida. No cal enfarinar-les i ja veureu que no se us desfaran. Quan les tingueu totes a la cassola, afegiu-hi l'aigua i les herbes que hi vulgueu afegir.


 Deixeu-ho coure tot junt uns 15-20 minuts depenent de la mida de les mandonguilles. No les feu coure massa, sinó queden molt seques!!




24 comentaris:

  1. Jolin! que cosa más apetitosa. Me ha encantado tu receta de albondigas. bss

    ResponElimina
  2. Ai, quants de dies fa que no en faig... a veure si aquest cap de setmana m'hi poso, queden bonissimes oi? petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre venen de gust!! a casa als nens ni t'explico! petons

      Elimina
  3. En menys de 30 minuts es poden preparar petits miracles jejeje
    Com aquestes delicioses mandonguilles :o)
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Palmira una abraçada, ja veus ràpid ràpiddddddddddddd

      Elimina
  4. Unas albondigas buenisimas con esa salsita para mojar pan y no parar, bicos

    ResponElimina
  5. Carayy que ricas se ven, solo nos falta el pan!! ;) Bss

    ResponElimina
  6. AH pues mira! lo de no freírlas me viene muy bien,siempre intento rebajar las calorías,y así,desde luego se reducen mucho,me gusta la idea...besitos desde estepona

    ResponElimina
    Respostes
    1. pruebalo y ya me diras, yo creo que incluso salen mes esponjosas!

      Elimina
  7. todo un clásico en nuestra cocina!!!!!! me ha punto lo de no freírlas .......

    Besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya veras que quedan muy bien sin freirlas, creo que mejor incluso y sin tantas calorias!!

      Elimina
  8. PAra mojar pan que tiene que estar esa salsita, para mí es la que más me gusta con las albóndigas
    Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Carolina, la salsa no tiene desperdicio, es con pan o con pan...

      Elimina
  9. Doncs tens raó, mai hi penso i ara fa molt de temps que no menjo mandonguilles, i són perfectes per portar a la feina!

    ResponElimina
  10. Madre mia que problema, no se si me quedo con las albondigas o con esa salsita menuda maravilla, me quedo con el plato completo porque te ha quedado perfecto,. Un besazo querida compi

    ResponElimina
  11. Ummm que pinta tan rica tienen esas albondigas ;)

    ResponElimina