Ingredients (6 persones):
Mig pollastre
2 cebes grosses
3 ous
6 fulls de pasta filo
125g d'ametlles crues
1/2 culleradeta de gingebre
1/2 culleradeta de comí
1/2 culleradeta de canyella molta
1/2 culleradeta de cúrcuma
sucre glaç
canyella molta per decorar
Sal
Oli d'oliva
Preparació:
Primer de tot prepareu el pollastre. El podeu preparar amb antelació, jo ho he fet la nit abans. Talleu el pollastre a trossos i poseu-lo a rossejar en una cassola amb oli. Quan ja estigui ros, afegiu-hi totes les espècies i la ceba tallada a rodanxes. Deixeu-ho coure a foc lent uns 30-40 minuts. Deixeu-ho refredar una mica i ja podreu desossar el pollastre. Poseu el pollastre esfilagarsat en un bol i afegiu-hi la ceba de la cocció i els ous. Barregeu-ho tot i tasteu el punt de sal, si cal afegiu-n'hi més. Torreu les ametlles. Un sistema molt ràpid és fer-ho al microones. Exteneu les ametlles en un plat i poseu-les al microones a màxima potència. Aneu-les vigilant i remenant cada minut. Les tindreu torrades en uns 6 minuts. Quan les tingueu torrades, afegiu-les a la barreja de pollastre.Preescalfeu el forn a 180ª mentre prepareu la pasta filo i el farcit. Exteneu dues fulles de pasta filo sobre una plata del forn, unteu-les amb oli d'oliva o també podeu fer servir l'oli que us hagi sobrat de coure el pollastre. Agafeu dues fulles de pasta filo més i poseu-les sobre les altres en forma de creu. Pinteu-les amb oli. Poseu a sobre el farcit de pollastre. Doblegueu les fulles de pasta filo sobre el farcit de pollastre.
Agafeu dues fulles de pasta filo més, unteu-les amb oli i poseu-les per sobre del farcit. Poseu el sobrant dels costats per sota de la pastela. Decoreu la pastela amb sucre glaç i canyella.
Poseu-ho al forn a coure durant uns 30 minuts o quan veieu que la pasta queda d'un color daurat.
Apunts:
- Podeu utilitzar tant la pasta filo com la pasta brik- També podeu "reciclar" pollastre que ja tingueu cuit, afegir-hi les espècies i escalfar-ho tot junt uns moments perquè agafin el gust especiat.
Què bona la pastela! Jo la vaig menjar a Marrakesh i em va encantar ;-)
ResponEliminaJo la veritat és que quan hi vaig anar no la vam tastar, queda pendent pel proper viatge, perque no hi ha com probar les coses al seu lloc d'origen!! una abraçada!
EliminaEs una de les meves receptes preferides!!! La combinació de la carn amb el sucre i la canela m'assembla la millor cosa del món. Però per aquestes terres no he trobat encara pasta filo o brick per preparar-la :o)
ResponEliminaPetonets,
Palmira
HOla Palmira, jo ara compro les dues pastes al Bonpreu, no en tens capa aprop? sino sempre et queda anar a les carnisseries marroquines que és on anava jo abans. Són pastes que donen molt de joc! una abraçada!
Eliminaquina bona pinta, ja hi clavaria mossegada!!! :)
ResponEliminauna abraçada,
HOla Georgina, espero que la recepta sigui bastant fidel a la original!!gràcies
Eliminademà ho comparteixo al facebook, fa? ;)
ResponEliminaI tant gràcies. Petonets!!
EliminaMolt rebé Sussi!! he anat un parell de cops al Marroc i no m'he topat mai amb aquesta recepta...me l'apunto!
ResponEliminaJordi
Hola Jordi, la veritat és que jo hi vaig anar i tampoc la vaig probar. Només espero que sigui banstant fidel. De gust però està molt bona. Gràcies!!
EliminaEns apuntem aquesta recepta per fer-la al nostre blog de cuina per carmanyola. que fàcil i bona
ResponEliminahttp://cookfastandgo.blogspot.com.es/
Perfecte!! jo també la vaig dur a la feina dins la carmanyola, la que va sobrar...
ResponEliminahola yo soy del desafio,soy nueva también,pero quería visitar tu blog y saludarte,me gusta mucho tu pastela,me la apunto,nos seguiremos viendo....besitos desde estepona
ResponElimina