dijous, 5 de setembre del 2013

Pastís ràpid de mató

L'altre dia veient el programa de Amanda Laporte a Canal Cocina, em van entrar ganes de fer aquesta recepta. És superràpida i el resultat, espectacular. Per sobre el pastís, que queda quallat amb la gelatina, podeu posar la melmelada que més us agradi. Jo en pocs dies ja l'he fet dos cops, un amb melmelada de gerds i una altra amb melmelada de préssec. Quina triareu vosaltres??? Al gust, com si no hi voleu posar melmelada, la tria és vostra.




DSC_0012 Ingredients (8-10 persones):


300 g de galetes tipus digestive
100 g de mantega
1 cullerada d'aigua
200 g de mató
4 fulls de gelatina
150 ml de nata per muntar
100 g de sucre
Ratlladura d'una llimona
250 g de melmelada al gust
Motlle de 23 cm

Preparació:

Primer de tot prepareu la base del pastís. Tritureu en un robot les galetes i barregeu-les amb la mantega fosa a temperatura ambient i la cullerada d'aigua.

DSC_0006

Quan quedi com una pasta, esteneu-la sobre un motlle. Si poseu a sota un full de paper de forn, us serà més fàcil  desemmotllar. Poseu la base a la nevera mentre prepareu el farcit.



Per fer el farcit, poseu la gelatina en remull en un bol amb aigua freda i munteu la nata fins que quedi semi muntada. En un bol poseu el mató i desfeu-lo bé. Afegiu-hi el sucre i la ratlladura de llimona. Remeneu bé i barregeu amb la meitat de la nata. Quan estigui ben integrat, afegiu la nata restant. Poseu la gelatina remullada en un bol i poseu-la uns segons al microones fins que es desfaci. Un cop desfeta, afegiu-la a la mescla anterior. Mescleu-ho tot bé i aboqueu-ho dins la base de galeta. Deixeu refredar el pastís a la nevera fins que qualli, mínim unes dues hores.

DSC_0008


Quan s'hagi endurit la mescla, escampeu per sobre la melmelada.


DSC_0422

DSC_0419


5 comentaris:

  1. Mmmm que bo!!! aquest pastís ha d'estar deliciós, jo potser escolliria amb melmelada de gerds, però tampoc li faria un lleig a la de préssec!!

    ResponElimina
  2. Ooooh!!! M'encanten els pastissos de formatge!!! Pero mai l'he probat amb mató!!! Oooh ha de ser bonissim!! Quina pinta més bona!! Petons guapa

    ResponElimina
  3. Els pastissos de formatge quallats amb gelatina són super resultons, fàcils de fer i amb l¡èxit assegurat, oi?

    ResponElimina
  4. Sussi!! Deliciós, aquest és el meu pastís preferit! Cremós, amb gust làctic, amb el cruixent de la galeta, l'àcid de la melmelada... es mengen amb la mirada, els teus pastissets!!!

    ResponElimina
  5. Quina meravellas de pastís pel cap de setmana, i amb mató ha de tenir un punt molt refrescant!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina