dimarts, 4 de febrer del 2014

Pastís de poma

Aprofitem una de les fruites més apreciades a Girona la poma golden, amb Indicació geogràfica protegida. Les postres que he triat per gaudir d'aquesta fruita és el típic pastís de poma, que tantes vegades haurem comprat a les pastisseries. No dubteu a fer-la a casa, amb una crema, tendreu unes postres genials!!!


Ingredients:                                       

1 disc de pasta de full
2 pomes golden
400 ml de crema pastissera
Sucre
1 ou per pintar la pasta de full
50g de mantega

Preparació:

Preescalfeu el forn a 190º. En un motllo baix de pastís, poseu la base de pasta de full. Amb una forquilla puntegeu la base.


Poseu per sobre la crema pastissera. Peleu les pomes i amb un aparell, traieu el cor de la poma. Talleu-la a llesques. Poseu les llesques de poma en forma circular sobre la crema. Un cop la tingueu repartida per sobre la crema, espolseu-hi una mica de sucre i poseu-hi uns trossets de mantega. 

Poseu el motllo al forn i deixeu que es cogui durant uns 45 minuts o quan veieu que la poma i la pasta de full estiguin cuites. Traieu-la del forn i deixeu-la refredar. Un cop freda, podeu acabar el pastís donant-li una mica de brillantor amb gelatina. Desfeu la gelatina per cobrir pastissos seguint les instruccions de la marca. Repartiu-la per sobre el pastís i a la nevera fins el moment de servir-lo. Us recomano treure-la una mitja hora abans per que no estigui tant freda. 




5 comentaris:

  1. que bo, Sussi! És un dels meus preferits!

    ResponElimina
  2. Ja saps que no puc resistir quan veig un pastís de poma!!!
    El més clàssic però si el fem a casa és una meravella!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Els pastissos de poma són els meus preferits.
    I aquest amb pasta de full i crema, és un clàssic sensacional.

    ResponElimina
  4. Doncs també són uns dels meus preferits, els pastissos de poma! i si a més hi fiques una capeta de crema, encara millor!! me l'apunto que a Lleida també tenim bones pomes ;-). Petonets.

    ResponElimina
  5. Palmira,Eva, Gemma i Marina, gràcies a casa també és un clàssic. Petons!!

    ResponElimina