dilluns, 28 d’abril del 2014

Espàrrecs blancs amb xorís i ou poché

Estem en plena temporada dels espàrrecs blancs. La veritat és que no tenim massa costum de menjar-ne però aquestes vacances vam estar a Navarra i el País Vasc i ens en van entrar ganes. He fet una recepta del Canal Cocina i el resultat ens ha agradat moltíssim, no trigarem gaire a tornar-los a fer!!


Ingredients (4 persones):


2 manats d'espàrrecs blancs
200g de xorís per coure
1 cullerada de maizena
4 ous
5 grans d'all
Un raig de vinagre
Aigua
Sal i oli

Preparació:


Primer de tot, prepareu els espàrrecs. Amb un pelador, peleu la part final dels espàrrecs fins que hageu tret la part fibrosa. Poseu aigua a bullir i quan comenci a estar tèbia poseu-hi els espàrrecs. Deixeu coure uns 20 minuts fins que al punxar la part més gruixuda amb un ganivet de punta es travessi bé.
Mentre es couen els espàrrecs, podeu començar a preparar la salta. Poseu oli d'oliva a escalfar i quan estigui calent, poseu-hi els alls ben picadets. Quan comencin a agafar color, afegiu-hi el xorís a trossets. Deixeu que es cogui tot junt.


 A mitja cocció, afegiu-hi una mica d'aigua de bullir els espàrrecs, on haureu diluït anteriorment la maizena. Feu-ho coure tot junt un moment i quan els espàrrecs estiguin cuits, afegiu-los a la salsa. Deixeu coure uns minuts per tal que agafin el gust de la salsa. 


Per acabar, mentre s'estan coent els espàrrecs amb la salsa, aprofiteu per coure els ous. Poseu aigua a bullir, afegiu-hi un raig de vinagre. Trenqueu la clova d'un ou i poseu l'ou dins l'aigua. Amb una cullera o estri de cuina feu rodolar l'ou sobre si mateix per tal que la clara qualli al seu voltant. Quan veieu que el rovell està cuit al vostre gust, enretireu-lo. Procediu de la mateixa forma amb tots els altres ous.
Per muntar el plat, poseu els espàrrecs sobre un plat i repartiu pel voltant la salsa i el xorís. Acabeu posant un ou poché per sobre. Serviu ràpidament.


4 comentaris:

  1. Que buenos!!! A mi me encantan, así que probaré esta receta que debe de estar riquísima.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  2. Una combinació original i boníssima!

    ResponElimina
  3. Que buena pinta !! tomo nota de tus Esparragos blancos que por cierto...son frescos no ?? no son los que venden de bote ¡Que suerte teneis!! aquie esos no se ven en mi pueblo !! Sagunto jopetas ...bueno em llevo tu plato guapisima a mi comunidad de cocina sin lactosa que nos vendra genial !! un beset y gracias Sussi
    Mila

    ResponElimina
  4. Mare de deu sinyor! auina pinta! sembla una molt bona combinació!

    ResponElimina