dimarts, 8 d’abril del 2014

Fesols de Santa Pau amb botifarra de perol

Aprofitem els últims dies de fred per menjar un plat que a l'estiu no entra tant bé. Els fesols de Santa Pau Phaseolus vulgaris, són uns fesols molt apreciats que es conreen a la zona volcànica de la Garrotxa. He aprofitat una recepta típica de la zona, combinats amb una botifarra de perol esparracada són ideals per un dia de fred o que haguem d'aportar hidrats de carboni i calories al cos!


Ingredients (4 persones):

350 g de fesols
4 botifarres de perol
All i julivert
2 grans d'all
Oli d'oliva extra verge
Sal

Preparació:

Poseu els fesols  en remull en aigua la nit anterior si teniu pressa en principi en dues hores n'hi ha prou. Trieu una aigua que no tingui massa calç per fer el remull. Per coure els fesols, poseu aigua en una cassola, els fesols i els grans d'all, l'aigua ha de cobrir un parell de dits per sobre els fesols.


Quan l'aigua comenci a bullir, afegiu-hi la sal, a la poca estona veureu que comença a sortir una escuma blanca, enretireu-la amb una cullera.


Després d'uns 30-40 minuts tindreu els fesols cuits. Deixeu-los una estona dins l'aigua per tal que absorbeixin part de l'aigua i quedin més amorosos. Reserveu-los.

Un una paella coeu les botifarres de perol, si se us rebenten no passa res ja que després les estriparem.


 Poseu julivert i una mica d'all en un bol, juntament amb oli d'oliva. Passeu-ho per la batedora. Un cop cuites les botifarres, ja podreu muntar el plat. Poseu un cèrcol al mig del plat i a la part de baix, poseu el farcit de la botifarra de perol, premeu-ho bé, afegiu a sobre els fesols. Enretireu el cèrcol i decoreu amb una mica d'oli amb all i julivert.

7 comentaris:

  1. un plat clàssic i deliciós. Que bons, els fesols! I la botifarra també! Al vallès tenim la botifarra terregada, que servim amb la mongeta del ganxet. Seria la versió olotina però del Vallès! ha ha ha

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé quina botifarra és la terredada!! haurem de tastar-la

      Elimina
  2. Quina combinació més deliciosa! i a més aquests fesols de Santa Pau són bons bons!! Un petó!

    ResponElimina
  3. Que buena pinta tienen, da gloria verlos.Besossss

    ResponElimina