dilluns, 8 de setembre del 2014

Melmelada de prèssec i marialluïsa

Sóc una fan de fer melmelades, més que de menjar-me-les. Ja de ben petita em passava l'estiu fent-ne de tota la fruita que collíem als fruiters de casa. Ara encara podeu aprofitar els deliciosos préssecs de temporada. Per fer la melmelada millor que sigui una varietat de carn dura com dels duran. Si us agraden les melmelades no hi ha com fer-les a casa, el gust, és insuperable..


Ingredients:

1Kg de préssecs
600g de sucre
Unes fulles de marialluïsa

Preparació:

Peleu els préssecs i talleu-los a talls petits. Poseu-los en un bol gros tallats a quadradets, afegiu-hi la marialluïsa i el sucre. 


Deixeu-lo una hora una hora per tal que els préssecs deixin anar el suc.


Poseu els préssecs en una cassola i poseu-ho al foc. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc. Si treu escuma, enretireu-la amb una cullera. 


Deixeu coure i quan veieu que estigui una mica tou el préssec, tritureu-ho amb una batedora. Tritureu segons us agradi trobar més o menys la fruita, a mi m'agrada trobar trossets, per tant no ho trituro massa. Deixeu coure fins que al posar la melmelada en un platet, aquesta li costi relliscar. No us fixeu en la consistència ja que un cop es refreda, espesseix. Poseu-lo en pots i tapeu-los. Si no l'heu de guardar massa temps, en calent quan hagueu tapat els pots doneu-li la volta i amb la calor de la melmelada ja farà el vuit. Si per contra la penseu guardar força temps, esterilitzeu els pots al bany maria uns 20 minuts.





7 comentaris:

  1. Vaya, que rica se tu mermelada y con esa presentación que le has dado dan ganas de comersela sin rechistar.

    ResponElimina
  2. Doncs jo sóc fan de menjar-ne, i aquesta de préssec m'encanta! no l'he provada amb el punt de marialluïsa però estic segura que està deliciosa ;). Un petó!

    ResponElimina
  3. A mi al principi em va costar començar a fer melmelades, tot i que en tenia moltes ganes, però a la que vaig començar, la veritat és que li vaig agafar el gust! I és que tens tota la raó, no hi ha punt de comparació amb cap altra, queden delicioses i amb fruites de temporada, molt i molt més!!

    Aquesta és la meva preferida i t'ha quedat espectacular, quina bona pinta! Un petó guapa!

    ResponElimina
  4. Melocotón y hierba luisa, me gusta la combinación y no cabe duda alguna de que la mermelada tiene que estar deliciosa. La textura es para comérsela a cucharadas.

    Besiness

    ResponElimina
  5. Ostres, el toc de la marialluïsa m'encanta, és una de les meves herbes aromàtiques preferides. Jo normalment hi poso canyella o vainilla, però el proper cop ho faré com tu. Gràcies per la idea!!!!

    ResponElimina
  6. M'agrada molt aquest perfum de marialluia a la melmelada, me l'apunto! Petons.

    ResponElimina