diumenge, 2 de novembre del 2014

Albergínies farcides de verdures

Sembla com si sempre que farcim verdura si o si l'haguem de fer de carn. Avui us duc una proposta vegetariana boníssima i ben saludable. Unes albergínies farcides de verdures, podeu triar les que més us agradin, seguint amb la proposta saludable, a sobre una salsa de tomata que si voleu poden canviar-la per una beixamel. Sigui com sigui, us la recomano!!


Ingredients (4 persones):

2 albergínies grosses i allargades (si són blanques millor)
1 carbassó gros
1 porro gros
Salsa de tomata (millor feta a casa)
Formatge per fondre
Oli d'oliva verge
Sal

Preparació:

Primer de tot heu de coure les albergínies. Jo les he fet al microones però també les podeu bullir. Si les feu al microones, marqueu-les amb un ganivet i poseu-les a màxima potència uns 7-8 minuts.





Quan estiguin cuites, enretireu la part interior i reserveu-la. Deixeu la part exterior com una cassoleta per farcir-la. 


Talleu les verdures. Talleu a quadrats els carbassons, a semillunes els porros i a quadradets l'albergínia. Poseu una paella al foc i poseu-hi oli. Afegiu-hi les verdures, la sal i deixeu-les coure fins que quedin al dente.


Quan estigui cuita la verdura, farciu amb ella les albergínies.


Repartiu per sobre la tomata cuita, ratlleu sobre la tomata el formatge.


Introduïu-ho al forn a gratinar. Quan estigui gratinat serviu-lo. També el podeu fer per al tupper i endur-vos-ho a la feina com he fet jo. 



6 comentaris:

  1. Doncs a mi farcides de verdura m'agraden tant o més que de carn! i són tan bones les albergínies que hem d'aprofitar que encara se'n troben de maques! Un petó!

    ResponElimina
  2. Uffff aquestes esbergínies han d'estar boníssimes!! Jo acostumo a fer carbassons però ho provaré! ;)

    ResponElimina
  3. tot un senyor plat.... bo sa i delicios.. q + es pot demanar...?

    ResponElimina
  4. Quina delícia aquestes albergínies, i és que a mi m'encanten les albergínies farcides!!!
    petons

    ResponElimina
  5. Pinten molt. Avui ho provaré i hi possare un llagosti a sobre

    ResponElimina
  6. Una pregunta quan teles has endut amb tupper les has escalfat o fredes també son bones, moltes gracies per la recepta molt util

    ResponElimina