dijous, 19 de març del 2015

Bacallà amb romesco i ceba caramel·litzada

El dia vint se m'acumula la feina!! ja tornem a tenir la proposta de la Mercè del bloc Destapant cassoles, Del blog al Plat, aquest mes ens proposa fer alguna recepta de "Els fogons del pare". Una proposta que m'ha encantat ja que era un bloc que ni coneixia i sincerament m'ha costat molt triar una recepta, de tantes interessants que hi han!! Al final com que l'altre dia a mercat vaig comprar uns bons lloms de bacallà, m'he decantat per cuinar-los amb una proposta nova per mi. Com que ens encanten els ingredients, a casa no podia fallar! Aquí us la deixo per si us animeu a preparar-la.


Ingredients (4 persones):

4 lloms de bacallà
3 cebes de Figueres
1 cullerada de mel
Salsa romesco
Oli d'oliva (aprox. 1/2 l)

Preparació:

Tallem a rodanxes les cebes. Posem oli en una paella i quan estigui calenta hi afegim les cebes. Afegim sal i baixem la temperatura de les cebes.


Deixem coure les cebes lentament per tal que caramel·litzin. Quan comencin a canviar de color, podem afegir la cullerada de mel. Deixem que la mel es desfaci i enretirem del foc. Mentre es cou la ceba, podem anar coent el bacallà. Agafem una cassoleta on ens càpiga bé el bacallà i cobrim els lloms d'oli. L'acostem al foc i coem el bacallà a temperatura baixa, a foc lent. Veurem que està cuit el bacallà quan es comenci a separar la carn en llesques. Enretirem del foc i ja podem emplatar. Posem al fons del plat una cullerada de salsa romesco i a sobre el bacallà. Acabem amb la ceba caramel·litzada per sobre i a gaudir-ne!!!

13 comentaris:

  1. Molt bona tria has fet, el peix amb romesco és boníssim! es un bloc molt interessant. Jo també he triat un peix del Manel però encara estic editant l'entrada! (Espere arribar a temps!!) Marta

    ResponElimina
  2. Ostres aquest plat de bacallà ... quina pinta mes bona i amb ingredients con aquests el sabor tant sols pot ser una meravella!!!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Quin encert! m´agrada el bacallà de totes les maneres. Quin gustet amb la salsa romesco i, la ceba..Increïble.

    ResponElimina
  4. No t'enganyo si et dic que m'acaba de venir salivera... uff...quin bacallà!, i presentat en aquest plat tan encertat encara hi guanya més!!!. Moltes gràcies per participar i gaudir d'un blog tan interessant!

    ResponElimina
  5. Quina foto t'ha sortit!!! M'has fet enamorar-me del plat! Senzill i deliciós! Me l'apunto per fer-la a casa! Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Hola Sussi,
    Moltes gràcies per dedicar part del teu temps a navegar per entre les propostes del meu bloc. Celebro saber que n'hi ha alguna que t'ha fet el pes.
    Veritablement aquest bacallà fa una pinta tremenda.
    Aniré seguint les teves receptes.
    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'han encantat les teves receptes, ens anirem trobant!!

      Elimina
  7. Hola,
    Está riquísimo, yo lo hacia con alguna variante, pero esta está también de rechupete.
    Saludos cordiales

    ResponElimina