Estèticament aquest bròquil és preciós i com a tal queda molt lluït al plat. És un híbrid entre un bròquil i un bròcoli i la inflorescència, té forma de fractal, matemàticament és l'expressió d'una espiral logarítmica. A nivell alimentari, aporta el seu consum vitamina C, àcid fòlic, fòsfor i potassi. Els que tingueu problemes amb els bròquil per la seva flatulència, que sapigueu que és el que en provoca menys de la família. En aquesta ocasió l'he fet cuit al vapor, acompanyat d'una salsa de pebre vermell i all torrat.
Ingredients (4 persones):
1 bròquil romanesco5-6 grans d'all
2 cullerades de pebre vermell dolç
Oli d'oliva extra verge
Sal
Preparació:
Poseu aigua a la vaporera i al cistell, poseu-hi el bròquil tallat a trossos. Saleu per sobre el bròquil i deixeu-lo coure fins que el pugui punxar amb un ganivet sense trobar oposició. Es cou molt ràpid i us recomano deixar-lo al dente.
Quan estigui cuit, el podeu passar per aigua freda per mantenir el color verd. En una paella, poseu oli i quan estigui calent, afegiu-hi els alls tallats a llesques. Un cop les tingueu rosses, aparteu la paella del foc i afegiu-hi el pebre vermell. Poseu el bròquil a una plata o als plats i aboqueu-hi per sobre l'oli amb el pebre vermells i els alls.
El vaig provar fa poc i ens va agradar molt! és molt fi, amb aquest all i pebre ha d'estar bo, bo!
ResponEliminaÉs preciós!!
EliminaAmb aquest oli perfumat a l'instant, ha de quedar genial!!! Pel proper que entri a casa!
ResponEliminaPetons,
palmira
Boníssim!!
EliminaSolo probé una vez el romanescu, uno fue de mi agrado. Tal vez me equivoque en la preparación. Con ese sofrito no me resisto ni yo!!!! Besos
ResponEliminaA provarlo.. ya me diras!!
EliminaMe encanta esta verdura lo hago como tu y esta delicioso, te ha quedado muy rico!!
ResponEliminaUn beso
Gracias Raquel!!
EliminaNo l'he provat mai... no el trobo a la meva fruiteria habitual, però tinc moltes ganes de fer-lo! només amb el toc dels alls i el pimentó ja ha d'estar súper bo! un petó!
ResponEliminaJo és el primer cop que el trobo i no em vaig resistir!!
Elimina
ResponEliminaSussi; -Ara cuina- Aquest romanescu, jo també l'he fet hi queda molt i molt be fet de moltes maneres, aquesta que tu has fet l'hi queda quasi perfecta amb all i pebre... mmm quina olor que s'escolta des de aquí...¡¡
Salutacions Sussi¡¡