dissabte, 15 d’agost del 2015

Lasanya d'albergínies i carbassó

En plena temporada d'estiu, l'hort de casa comença a donar fruits en abundància. Així que cal anar aprofitant les verdures acabades de collir. Una recepta ideal per vegetarians, amb molts nutrients i molt saludable.


Ingredients (4 persones, 1/2 placa per persona):

6 plaques de lasanya
1 esbargínia grossa
1 carbassó gros
1 ceba grossa
400ml de beixamel
200ml de salsa de tomata
Oli d'oliva i sal
Formatge per ratllar (al gust)

Preparació:

Comenceu preparant el farcit. Poseu oli d'oliva en una paella grossa i quan estigui l'oli calent, afegiu la ceba tallada a rodanxes. Deixeu coure dos minuts i afegiu l'albergínia tallada a dauets. Deixeu coure el conjunt fins que veieu que l'albergínia agafa un to una mica transparent. En aquest punt, afegiu el carbassó també tallat a daus. Deixeu coure tota la verdura fins que el carbassó estigui al punt.


Saleu el conjunt. Si utilitzeu plaques de lasanya precuites, poseu-les en remull en aigua calenta uns 10 minuts. poseu les verdures en un bol i afegiu-hi la meitat de la beixamel i la salsa de tomata. 


Remeneu-ho i reserveu. Agafeu una plata que pugui anar al forn. Poseu una mica de beixamel sobre la plata d'enfornar. Sobre la beixamel, poseu dues plaques de lasanya sobre la beixamel. Repartiu per sobre la meitat de la verdura. 


Cobriu amb dues plaques de pasta. Poseu per sobre la resta de les verdures. Acabeu amb dues plaques més de lasanya. Repartiu la resta de la beixamel per sobre de la lasanya. Ratlleu una mica de formatge sobre la beixamel. Introduïu la lasanya al forn i deixeu-la coure uns 10 minuts a 180º calor dalt i baix i gratineu un cop passats els 10 minuts.



2 comentaris:

  1. Quina bona pinta segur que esta genial, t'espero en el meu raco ara Blanc eivissa

    ResponElimina
  2. Le invito a que siga mi blog en este link http://mibonitolugar.blogspot.com.es

    ResponElimina