dimecres, 6 de gener del 2016

Tortell de reis de pasta de full i trufa

Un any més ja ha passat el dia de reis. A casa nostra és ben típic avui menjar el tortell de reis. El clàssic està fet de massa de brioix i farcit de massapà. Altres anys ja n'he fet. Aquest any però l'he fet al gust dels de casa (que són els que manen..).  A dins com marca la tradició, cal posar el Rei i la fava i ja sabeu a qui li toqui la fava que no despisti que li toca pagar...Espero que us hagin dut moltes coses els Reis!!!


Ingredients (6-8 persones):

2 làmines de pasta de full
500 ml de trufa (recepta aquí)
Un ou batut per decorar
Sucre llustre per decorar

Preparació:

El dia anterior o unes hores abans prepareu la trufa, seguiu la recepta i un cop feta reserveu-la a la nevera dins una mànega pastissera amb boquet rissat.
Escalfeu el forn a 190º. Exteneu les làmines de pasta de full, una sobre l'altra. Utilitzeu una base rodona de la mida de la vostra plata de forn per tallar el tortell, jo he utilitzat una base d'un motllo de 26cm i un got per tallar el cercle central.


Bateu l'ou i pinteu la superfície de la massa amb l'ou. Introduïu la massa al forn quan estigui calent, posició 2 (començant per baix). Deixeu que pugi la massa i quedi daurada. Trigarà aproximadament de 20 a 30 minuts. Un cop cuita la massa, enretireu-la del forn i deixeu-la refredar. Quan ja tingueu la massa freda, talleu la massa per la meitat. enretireu la part superior i farciu amb la trufa (si teniu el Rei i la fava és el moment d'amagar-la enmig de la trufa). Poseu la part superior a sobre la trufa i podeu decorar amb una mica de sucre llustre. Bon profit!!!



3 comentaris:

  1. Ostres una combinació de la pasta de full de la galette des rois i de la trufa i nata del tortell! A casa segur que també seria una versió que agradaria molt!
    A casa reis tií i pare noel s'han portat molt bé, ara tinc motllos nous per estrenar!
    Petons i molt bon any maca!!
    Palmira

    ResponElimina
  2. Sussi, quina versió mes bona del Tortell de Reis.
    Gens complicada, per aquests dies que la cuina està a tope.
    Guardo la recepte per el proper tortell.
    Petons i Bon any.

    ResponElimina
  3. Molt bona idea per fer un tortell de Reis més ràpid que el tradicional. I per tot l'any, perquè aquests tortells de pasta de full són deliciosos en qualsevol data. Petons.

    ResponElimina