dijous, 22 de juliol del 2021

Pavlova de fruits vermells

 Tenim debilitat per la Pavlova a casa. És una prova que és la 3a recepta d'aquest pastís que penjo. Si heu de fer una celebració, sempre queda espectacular.  És ideal per aquesta època, ja que podeu coure la merenga a la nit i deixar-la reposar al forn. D'aquesta manera podem emprar el forn i no morir-nos de calor durant el dia. La fruita, podeu posar com sempre la de temporada o la que més us agradi. Us animo a tastar-la, no us en penedireu!!

Ingredients:

160 g de clares d'ou (unes 4 clares)
160 g de sucre llustre
1 cullerada de maizena
unes gotes de vinagre
1/4 cullerada de cremor tàrtar
1 pessic de sal
Unes gotes de vinagre
Fruits vermells
200 ml de nata muntada

Preparació:

Per preparar la pavlova, primer preescalfeu el forn a 140°. Poseu les clares al bol de la batedora amb el polsim de sal, el vinagre  i la cremor tàrtar. 
 
Munteu les clares, després d'uns minuts quan comencin a estar una mica muntades les clares, aneu afegint el sucre llustre a poc a poc i la maizena (tot ben tamisat). Deixeu que es munti, uns 6 minuts a velocitat alta. Quan estigui la clara formant  pics, ja estarà a punt. 


Agafeu un full sulfurat i poseu-hi una mica de maizena. Repartiu per sobre la clara muntada. Doneu-li forma arrodonida, com de base de pastís.  Deixeu un gruix d'uns 2,5 cm. Introduïu el pastís al forn, posició 2. Deixeu coure durant 1 hora i mitja. 
Quan estigui cuita, no la traieu del forn, obriu una mica la porta i deixeu-la refredar alhora que es refreda el forn. D'aquesta manera la pavlova quedarà cruixent per fora i tova per dins. Podeu fer-la a la nit per l'endemà. 
Un cop estigui freda la pavlova, podreu repartir per sobre la nata muntada i decorar amb els fruits vermells. Us recomano que no poseu la nata sobre la merenga amb molta antelació, ja que es podria estovar la merenga i perdria el seu toc cruixent. Així que decoreu poc abans de servir-la i la gaudireu al màxim!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada