
Com cada any TV3 organitza la Marató. Enguany, els diners que es recullin aniran per la investigació d'aquesta malaltia que per desgràcia a tots se'ns endú algun familiar o amic al llarg de la nostra vida, el càncer. Els nostres companys blogaires
Menjasa (Rosa Mª Espinosa),
Pambolixocolata i
Taller de Postres (Nuria Sagués i Narcís Civil) i
Dalaucuiner (Joan i Maria Dalmau), han posat en marxa una iniciativa per donar suport a la Marató des dels gastroblogs. La proposta és cuinar una recepta saludable. A més realitzaran altres activitats amb altres entitats de Caldes de Montbui. Aquí va la meva aportació, una recepta de la meva mare que ens encanta a tots.
Ingredients (4 persones):
5 porros grossos o 10 mitjans
10 talls de pernil dolç
1 Kg de tomates madures
Formatge ratllat
Oli d'oliva
Sal
Preparació:
Primer de tot, bulliu el porros al vapor. Un cop els tingueu ben nets de sorra, poseu-los en una vaporera. Jo utilitzo la vaporera de la cooking chef. Saleu-los una mica i deixeu-los a la vaporera fins que estiguin cuits però al dente. Mentre tant, prepareu la salsa de tomata. Tritureu o ratlleu les tomates. Poseu en una paella una mica d'oli d'oliva i fregiu la tomata ratllada fins que estigui cuita (cooking chef 20 minuts posició 3 de remenar 140º amb la batedora flexible). Un cop tingueu els porros cuits, deixeu-los refredar una mica. Si els porros són grossos, talleu-los en 4 talls i si són mitjans en 2. Passeu-los una mica per farina i fregiu-los una mica en una paella amb oli d'oliva.
Quan els tingueu tots fregits, talleu les llesques de pernil per la meitat i envolcalleu amb ells els porros. Aneu-los col·locant en una safata que pugui anar al forn.
Poseu per sobre la tomata fregida i el formatge ratllat.
Enforneu-lo fins que estigui daurat a l'opció grill del vostre forn. Espero que us agradi, a casa els meus fills fan festa quan els fem!!