Ingredients (10-15 persones):
115g de farina10g de cacau en pols
5g de llevat químic
175g de mantega
90g de xocolata negra (cobertura)
175g d'ous (uns 3 XL)
175g de sucre
Per l'amíbar:
100g d'aigua100g de sucre
Pel ganache de xocolata:
600g de xocolata negra (cobertura)600 ml de nata líquida per muntar
Preparació:
Primer de tot prepareu el bescuit, barregeu en un bol la farina, el llevat i el cacau en pols, reserveu. En un altre bol, fondre la mantega a trossos juntament amb la xocolata al microones. Deixeu-la refredar una mica. Poseu els ous, juntament amb el sucre a batre, fins que quedi una barreja blanquinosa. Afegiu-hi la barreja de xocolata i mantega. Mescleu-ho bé fins que quedi tot ben barrejat. Afegiu-hi el preparat sòlid de la farina, llevat i cacau en pols. Torneu-ho a barrejar amb moviments envolvents i poseu-ho en un motllo de 20 cm de diàmetre. Jo us recomano que poseu una mica de paper de forn al voltant dels laterals i que sigui més alt que el motllo, ja que a mi em va pujar molt i se'm va vessar. Poseu-ho a coure al forn preescalfat a 170º uns 30 minuts, fins que al posar-hi un escuradents, aquest surti net. Un cop fred, enretireu la base del motllo i poseu-lo a la nevera, així us costarà menys de tallar.
Prepareu el ganache. Poseu a bullir la nata i llavors afegiu-hi la xocolata. Barregeu-ho bé i deixeu-ho refredar. Quan estigui a temperatura ambient ja el podreu utilitzar. Si el poseu a la nevera se us quedarà molt dur. Si el voleu preparar d'un dia per l'altre, deixeu-lo unes hores a temperatura ambient.
Prepareu l'amíbar, en un cassó poseu l'aigua i el sucre, quan arrenqui el bull, ja el podeu apartar i reservar. Deixeu-lo refredar.
Per muntar el pastís, talleu el bescuit de xocolata formant 3 pisos. Amb un pinzell, humitejeu-lo amb l'almíbar. Poseu a cada pis, una part del ganache i al final poseu el pis superior. Repartiu el ganache que us quedi (reserveu-ne una mica per adornar el pastís) per sobre el pastís i també pels laterals. El ganache que us quedi, poseu-lo en una mànega pastissera i decoreu-lo com més us agradi. A gaudir-ne!!