dilluns, 26 de maig del 2014

Crema de pèsols

Estem al punt àlgid de la collita de pèsols a casa. Aquest passat dissabte vàrem collir els ultims i ja tenim el congelador ben dotat per a tot l'any. Aprofitant que ara estan en el seu millor moment, aprofitem per fer una crema de textura molt suau i de gust exquisit, us la recomano. La podem acompanyar d'uns quadradets de pernil salat, formatge...



Ingredients (4 persones):

450g de pèsols
500ml de broude pollastre
1 ceba ratllada
2 grans d'all
Sal i pebre
Oli d'oliva

Preparació:

Ratlleu la ceba i poseu un cassó al foc. Afegiu-hi l'oli d'oliva i quan estigui calent, incorporeu-hi la ceba. Quan aquesta comenci a tenir una mica de color, poseu-hi l'all tallat ben petit. Poseu a continuació el brou. 

Quan el brou comenci a bullir, afegiu-hi els pèsols. 


Deixeu-los coure uns 20 minuts o fins que estiguin cuit. Enretireu del foc i passeu els pèsols juntament amb el brou per la batedora fins que quedi una crema ben fina. Serviu-lo calent o fred.


dimarts, 20 de maig del 2014

Streuselkuchen de préssec i cireres

Ja ha arribat el segon aniversari de Desafio en la cocina!! En aquesta ocasió la Mabel del blog A nadie le amarga un dulce ens proposa aquesta recepta típica alemanya. He aprofitat la recepta del llibre de la meva cooking chef, farcida de prèssecs i cireres. Té una textura sorrenca boníssima!!!


DESAFÍO EN LA COCINAA la recepta he fet un petit canvi, ja que crec que a la recepta original reservava poca massa per posar per sobre i ha quedat amb una capa massa fina. Tasteu-la, és ideal per un berenar!!
No us oblideu de passar pel blog del Desafio per veure les altres propostes de les meves companyes blogueres!


Ingredients:

250g de farina
1 culleradeta de llevat
1 culleradeta de canyella
175g de mantega a daus
115g de sucre caster (sucre passat pel molinet de café, fi)
75g de farina d'ametlla
1 ou
4 prèssecs
175g de cireres o gerds
1 cullerada de farina de blat de moro

Preparació:

Preescalfeu el gas a 200º. Poseu la farina, la canyella i la mantega en el bol de la Kenwood. Utilitzeu el braç en forma de K, a velocitat mínima i barrejar-ho fins que quedi grumollosa. 
Afegir el sucre caster i la farina d'ametlla, barrejar-ho bé. En aquest punt jo he enretirat 175g de massa però us recomano enretirar-ne uns 200-220 ja que sinó queda una capa massa fina. Aquesta massa anirà per sobre la fruita. 
Afegiu a la resta de la massa l'ou i barregeu-ho fins que es formi una massa. 
Prepareu un motllo de 20cm, poseu-hi una mica de mantega i enfarineu-la. Repartiu pel fons la massa fins que es formi una capa.






Peleu els préssecs i talleu-los per la meitat i després a rodanxes. Traieu els pinyols a les cireres. Repartiu per sobre la massa la fruita





empolseu amb la farina de blat de moro. Repartiu per sobre la massa que teníeu reservada.




Introduïu-la al forn posició2 foc a dalt i baix. Deixeu-la uns 45 minuts o fins que estigui daurada la superfície. Un cop la traieu del forn, deixeu-la dins el motllo mínim mitja hora, després ja la podreu desemmotllar.







dimecres, 7 de maig del 2014

Cottage pie

Sovint crec que o trec el màxim rendiment al meu Cooking chef i és per això que em vaig decidir a fer aquesta recepta del receptari de la meva magnífica "ajudant". Que ens treguin feina a la cuina sempre va bé, més encara quan els resultats són tan bons. Us ho recomano. Evidentment el podeu fer a casa amb una cocció tradicional. Aquest és un plat típicament anglès i el seu nom data del 1791 quan en els cottages (masies petites) van començar a utilitzar la patata com a aliment habitual.


Ingredients (4-6 persones):


800 de carn picada ( 1/2 vedella, 1/2 porc)
300g de cebes
oli d'oliva extra verge
Sal
50g de farina
200g de pastanaga
80ml de vi blanc
800ml de caldo
3 branquetes de farigola
2 cullerades de salsa de tomata
1 culleradeta de salsa Worcestershire
Puré de patates (si pot ser millor casolà)

Preparació:


Poseu una paella al foc i poseu-hi oli. Quan estigui calent, afegiu-hi la ceba picada i les pastanagues tallades a trossos petits. Quan la ceba estigui transparent, afegiu-hi la carn, saleu. Doneu-hi unes quantes voltes fins que estigui externament cuita. 


Prepareu la cooking chef (o qualsevol altre robot per cuinar o thermomix, sinó en una cassola). Poseu el ganxo de remoure i afegiu al bol de coure, la carn amb les verdures, afegiu la farina, el caldo el vi, la salsa de tomata, la salsa Worcestershire i la farigola. Deixeu-ho coure durant 2 hores a 90ª velocitat de remoure 1.


Quan estigui cuita la carn, aneu per muntar els bols individuals o la plata per servir.
Poseu al fons dels bols, la carn amb salsa. Poseu el puré de patata ( una mica calent) dins una mànega pastissera i repartiu-lo sobre la carn. En aquest punt si no els voleu utilitzar d'immediat, els podeu posar a la nevera fins el moment de servir. Poseu-ho al forn a gratinar fins que la carn estigui calenta i el puré de patata dauradet. Serviu ben calent.


dilluns, 28 d’abril del 2014

Espàrrecs blancs amb xorís i ou poché

Estem en plena temporada dels espàrrecs blancs. La veritat és que no tenim massa costum de menjar-ne però aquestes vacances vam estar a Navarra i el País Vasc i ens en van entrar ganes. He fet una recepta del Canal Cocina i el resultat ens ha agradat moltíssim, no trigarem gaire a tornar-los a fer!!


Ingredients (4 persones):


2 manats d'espàrrecs blancs
200g de xorís per coure
1 cullerada de maizena
4 ous
5 grans d'all
Un raig de vinagre
Aigua
Sal i oli

Preparació:


Primer de tot, prepareu els espàrrecs. Amb un pelador, peleu la part final dels espàrrecs fins que hageu tret la part fibrosa. Poseu aigua a bullir i quan comenci a estar tèbia poseu-hi els espàrrecs. Deixeu coure uns 20 minuts fins que al punxar la part més gruixuda amb un ganivet de punta es travessi bé.
Mentre es couen els espàrrecs, podeu començar a preparar la salta. Poseu oli d'oliva a escalfar i quan estigui calent, poseu-hi els alls ben picadets. Quan comencin a agafar color, afegiu-hi el xorís a trossets. Deixeu que es cogui tot junt.


 A mitja cocció, afegiu-hi una mica d'aigua de bullir els espàrrecs, on haureu diluït anteriorment la maizena. Feu-ho coure tot junt un moment i quan els espàrrecs estiguin cuits, afegiu-los a la salsa. Deixeu coure uns minuts per tal que agafin el gust de la salsa. 


Per acabar, mentre s'estan coent els espàrrecs amb la salsa, aprofiteu per coure els ous. Poseu aigua a bullir, afegiu-hi un raig de vinagre. Trenqueu la clova d'un ou i poseu l'ou dins l'aigua. Amb una cullera o estri de cuina feu rodolar l'ou sobre si mateix per tal que la clara qualli al seu voltant. Quan veieu que el rovell està cuit al vostre gust, enretireu-lo. Procediu de la mateixa forma amb tots els altres ous.
Per muntar el plat, poseu els espàrrecs sobre un plat i repartiu pel voltant la salsa i el xorís. Acabeu posant un ou poché per sobre. Serviu ràpidament.


dilluns, 21 d’abril del 2014

Bescuit de taronja thermomix

Aquest bescuit boníssim i facilíssim l'he tret de la meva amiga Anna del blog Cuina antiestres que velocidad cuchara. La recepta és per la thermomix i jo l'he adaptada al meu robot Keenwood cooking chef. Aprofito aquesta recepta per participar en la proposta d'aquest mes de Memòries d'una cuinera:
alhora el va treure del blog






Ingredients (6-8 persones):

1 taronja sencera, amb pell i tot
250g de sucre
3 ous
100g d'oli de girasol
1 iogurt natural
250g de farina
1 sobre de llevat
Un polsim de sal

Per la decoració

200g de xocolata
100g de nata líquida
3 llesques de taronja confitada

Preparació:

Tritureu la taronja tallada a quarts juntament amb el sucre i els ous. Tritureu-ho durant 3 minuts a la batedora, velocitat 5.



Passeu la mescla al bol de la cooking chef, poseu l'accessori batedor i afegiu l'oli i el iogurt. Bateu 15 segons, velocitat 2. Afegiu la farina tamissada, el llevat i la sal. Bateu 15 segons velocitat 2.
Prepareu el motllo; unteu amb mantega i empolsiu amb sucre, així us quedarà dauradet.


Aboqueu la massa en el motllo i poseu-lo al forn. El forn l'heu de tenir preescalfat a 180º, calor dalt i baix, 2n pis des de baix. Deixeu-lo coure uns 30 minuts o fins que a l'introduir un escuradents, us surti net. Deixeu refredar una mica i llavors desmotlleu.


Mentre es refreda, prepareu la cobertura.


Poseu al microones la xocolata i la nata, el temps necessari per tal que la xocolata quedi desfeta. Aboqueu per sobre el pastís i decoreu-lo amb trossos de taronja confitada.


diumenge, 20 d’abril del 2014

Poke cake de brownie i xocolata blanca

Aquest mes la Carolina, l'encarregada de fer la proposta del Desafío en la cocina, s'ha ben lluït. Ens ha proposat fer un pastís que jo no l'havia sentit anomenar mai. Es tracta d'una base de bescuit que es forada i s'omplen els forats del que es vulgui, una crema, gelatina... Els de gelatina són molt vistosos però com que a casa no ens agrada gaire he optat per fer una adaptació a la meva manera. La base és de brownie i he farcit els forats de xocolata blanca. Per decorar...una mica de nata, l'he aprofitat per fer la mona d'enguany als nostres fillols Pau i Laura. En aquesta ocasió no us puc posar el pas a pas, encar no m'havia passat mai però se'm van esborrar totes les fotografies del pastís, sort que la meva germana em va poder passar aquestes abans no se'l mengèssim!!







Ingredients:

Una base de brownie
150g de xocolata blanca
50g de nata
350g de nata per muntar

Preparació:

Primer de tot prepareu el brownie, seguiu les instruccions de l'enllaç de dalt. Quan surti del microones o forn, feu els forats amb algun punxó o palet. Prepareu la crema de xocolata blanca. Poseu al microones la xocolata i la nata i deixeu que es desfaci. Ompliu els forats que heu fet anteriorment amb la crema de xocolata. Deixeu refredar. Munteu la nata i cobriu tot el pastís. Amb la nata que us sobri, decoreu al gust.


Mireu les altres propostes que han fet les meves companyes del Desafío en la cocina que de ben seguir que n'hi han d'espectaculars!!!

dimecres, 16 d’abril del 2014

Bacallà a la catalana

El bacallà antigament era un dels pocs peixos que es consumien arreu i el nostre receptari està ple de receptes amb aquest peix. Aquí us porto una de les maneres típiques de fer-lo a casa nostra. La salsa de tomata  queda perfecte amb els fruits secs.


Ingredients (4 persones):


4 talls de bacallà
1 kg de tomates madures
1 ceba
100g de pinyons
100g de panses
Farina
Oli d'oliva
2 ous

Preparació:

Poseu una paella al foc. Enfarineu els trossos de bacallà i fregiu-los en l'oli.


Poseu una cassola o paella grossa al foc i poseu la ceba ratllada. Quan tingui un color daurat, afegiu-hi les tomates ratllades i deixeu-ho coure (trigareu entre 45 minuts i 1 hora). Poseu una paella petita al foc i poseu-hi els pinyons fins que es daurin. Bulliu 12 minuts els ous.Quan tingueu la salsa de tomata cuita, poseu-ne una mica al fons d'una plata de forn. Poseu a sobre els talls de bacallà


 i a sobre més salsa de tomata. Repartiu per sobre els fruits secs i als costats els ous durs partits per la meitat.


Poseu al forn a 180º durant 15-20 minuts. Serviu ben calent.