Dia vint...Desafio a la vista!!! en aquesta ocasió, les noies de La cocina de Camilni ens proposen un repte dels que a mi m'agrada.. triar!! La proposta era fer uns dolços fregits, on s'hagi d'elaborar la massa i que siguin d'una comunitat diferent a la nostra. Per tant he anat a la cerca i al final m'he decidit pels famosos Pestiños, que aquí a casa nostra no són massa habituals fora de la gent que té arrels andaluses. Són dolços típics de Nadal i de Setmana Santa. Es poden endolcir amb sucre o bé amb un bany de mel, jo he fet les dues propostes (posats a provar). A casa han agradat molt i crec que no trigaré gaire a tornar-ne a fer.
Ingredients:
500 g de farina de rebosteria325 ml de vi blanc
300 g de mel
100 ml d'oli d'oliva
Oli d'oliva per fregir
Una cullerada de canyella en pols
Matafaluga
Llavors de sèsam
Suc de mitja taronja petita
Aigua i sal
Preparació:
Poseu en una paella l'oli amb la pela de la llimona i quan estigui calent, afegiu-hi la matafaluga. Deixeu-la coure i després enretireu-la del foc.
Coleu l'oli i deixeu-lo temperar.
Poseu al bol de la pastadora (ganxo de la Keenwood) la farina, l'oli juntament amb alguna llavor de matafaluga (opcional), el vi, el suc de taronja i la canyella.
Pasteu fins que es formi una bola i es desenganxi de les parets. Si cal el pot afegir més vi o farina (segons necessitat).
Un cop tingueu la bola de massa feta, poseu-la en un bol, la tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar una hora.
Un cop passat el temps de repòs,
estireu la massa amb un corró i deixeu-la fina. Aneu tallant quadrats de la mida que vulgueu, una bona mida és d'uns 7 cm de costat. Enganxeu les puntes oposades i ja les podreu fregir.
Poseu oli en una cassola i quan estigui calent, aneu fregint els pestiños. Podeu afegir a l'oli una pela de llimona. Deixeu que es fregeixin els pestiños i els aneu reservant.
Un cop fregits, poseu un cassó al foc amb la mel i una mica d'aigua. Aneu passant els pestiños per la mel i quan estiguin ben amarats, els aneu traient de la mel.
Aneu-los posant en un plat i els empolsineu amb les llavors de sèsam caramel·litzades. Si no us agrada gaire la mel, podeu posar per sobre sucre. Jo he fet les dues versions, per a tots els gustos!!
Podeu gaudir d'altres postres de la resta d'Espanya a l'enllaç.
Tenen molt bona pinta!
ResponEliminaTot i que no preparo mai dolços fregits perqué sempre em surten malament en menjaria un parell amb molt de gust!
Una abraçada,
Palmira
se ven geniales!! creo que los de miel me tienen que encantar!
ResponEliminaNunca los he hecho pero tienen una pinta muy rica y con el toque de miel deben saber a gloria. Un saludo.
ResponEliminaPues que buena pinta tienen tus pestiños... enhorabuena... y me tomaba uno ahora que estoy con el cafetin de la tarde...
ResponEliminaM'agraden mol, estan de pelicula, besos.
ResponEliminaMira, precisament l'altre dia estava buscant una recepta de pestiños... a casa no n'he fet mai, així que provaré aquesta recepta teva. A veure com em surten!
ResponEliminaBuenísimos para la merienda!! Una pinta bonissima. A veure si li fico mà!
ResponEliminano els havia menajt mai ....ni els coneixia......quantes coses estic aprenent jejeje t'han quedat genials
ResponEliminaQue bien te han quedado, están para empezar y no terminar hasta que no se terminen.
ResponEliminaBss
Jo tampoc n'he fet mai, però quina bona pinta que tenen! això de conèixer receptes d'altres llocs està molt bé.
ResponEliminaUn petonàs
Hemos coincidido en hacer pestiños, se ven deliciosos! bicos
ResponEliminaTe han quedado estupendos, con miel estan riquisimos!! Bs.
ResponEliminaJulia
buenisimossssssssssssss,, te han quedado genial!!!!, felicidades,,,, un bikiño compi
ResponEliminaTienen que estar deliciosos y esa masa tan crujiente.
ResponEliminaBesos
Estupendo paso a paso y mejor resultado, deliciosos. Besos.
ResponEliminaAins menudo paso a paso! Si parece que este contigo cocinando! Eso si, luego me llevo un par de pestiños! Besotes!
ResponEliminaPues sí aquí por Cádiz son típicos en navidad y ya mismo estamos haciéndolos, los tuyos te quedaron estupendos
ResponEliminaEsta receta la dejare en favoritos por que fue la primera que pensé para el dasafío, ya he visto las otras recetas de pestiños en el desafío y no tengo escusa para prepararla me encanta que ricos ummmmm bst guapi
ResponElimina