dijous, 20 de novembre de 2014

Pestiños


DESAFÍO EN LA COCINADia vint...Desafio a la vista!!! en aquesta ocasió, les noies de La cocina de Camilni ens proposen un repte dels que a mi m'agrada.. triar!! La proposta era fer uns dolços fregits, on s'hagi d'elaborar la massa i que siguin d'una comunitat diferent a la nostra. Per tant he anat a la cerca i al final m'he decidit pels famosos Pestiños, que aquí a casa nostra no són massa habituals fora de la gent que té arrels andaluses. Són dolços típics de Nadal i de Setmana Santa. Es poden endolcir amb sucre o bé amb un bany de mel, jo he fet les dues propostes (posats a provar). A casa han agradat molt i crec que no trigaré gaire a tornar-ne a fer.



Ingredients:

500g de farina de rebosteria
325 ml de vi blanc
300g de mel
100ml d'oli d'oliva
Oli d'oliva per fregir
Una cullerada de canyella en pols
Matafaluga
Llavors de sèsam
Suc de mitja taronja petita
Aigua i sal

Preparació:

Poseu en una paella l'oli amb la pela de la llimona i quan estigui calent, afegiu-hi la matafaluga. Deixeu-la coure i després enretireu-la del foc. 


Coleu l'oli i deixeu-lo temperar.
Posarem al bol de la pastadora (ganxo de la Keenwood) la farina, l'oli juntament amb alguna llavor de matafaluga (opcional), el vi, el suc de taronja i la canyella. 


Pastarem fins que es formi una bola i es desenganxi de les parets. Si cal el pot afegir més vi o farina (segons necessitat).


Un cop tinguem la bola de massa feta, la posarem en un bol , la taparem amb un drap i la deixarem reposar una hora.


Un cop passat el temps de repòs,



estirarem la massa amb un corró i la deixarem fina. Anirem tallant quadrats de la mida que vulguem, jo he fet d'uns 7 cm de costat. Enganxarem les puntes i la les podrem anar a fregir.


Posarem oli en una cassola i quan estigui calent, anirem fregint els pestiños. Podem afegir a l'oli una pela de llimona. Deixem que es fregeixin els pestiños i els anem reservant. 
Un cop fregits els pestiños, posarem un cassó al foc amb la mel i una mica d'aigua. Anirem passant els pestiños per la mel i quan estiguin ben amarats , els anirem traient de la mel. 


Els anirem posant en un plat i els empolsirem amb les llavors de sèsam caramel·litzades. Si no us agrada gaire la mel, podeu posar per sobre sucre. Jo he fet les dues versions, per a tots els gustos!!



Podeu gaudir d'altres postres de la resta d'Espanya a l'enllaç.

18 comentaris:

  1. Tenen molt bona pinta!
    Tot i que no preparo mai dolços fregits perqué sempre em surten malament en menjaria un parell amb molt de gust!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  2. se ven geniales!! creo que los de miel me tienen que encantar!

    ResponElimina
  3. Nunca los he hecho pero tienen una pinta muy rica y con el toque de miel deben saber a gloria. Un saludo.

    ResponElimina
  4. Pues que buena pinta tienen tus pestiños... enhorabuena... y me tomaba uno ahora que estoy con el cafetin de la tarde...

    ResponElimina
  5. M'agraden mol, estan de pelicula, besos.

    ResponElimina
  6. Mira, precisament l'altre dia estava buscant una recepta de pestiños... a casa no n'he fet mai, així que provaré aquesta recepta teva. A veure com em surten!

    ResponElimina
  7. Buenísimos para la merienda!! Una pinta bonissima. A veure si li fico mà!

    ResponElimina
  8. no els havia menajt mai ....ni els coneixia......quantes coses estic aprenent jejeje t'han quedat genials

    ResponElimina
  9. Que bien te han quedado, están para empezar y no terminar hasta que no se terminen.
    Bss

    ResponElimina
  10. Jo tampoc n'he fet mai, però quina bona pinta que tenen! això de conèixer receptes d'altres llocs està molt bé.
    Un petonàs

    ResponElimina
  11. Hemos coincidido en hacer pestiños, se ven deliciosos! bicos

    ResponElimina
  12. Te han quedado estupendos, con miel estan riquisimos!! Bs.
    Julia

    ResponElimina
  13. buenisimossssssssssssss,, te han quedado genial!!!!, felicidades,,,, un bikiño compi

    ResponElimina
  14. Tienen que estar deliciosos y esa masa tan crujiente.

    Besos

    ResponElimina
  15. Estupendo paso a paso y mejor resultado, deliciosos. Besos.

    ResponElimina
  16. Ains menudo paso a paso! Si parece que este contigo cocinando! Eso si, luego me llevo un par de pestiños! Besotes!

    ResponElimina
  17. Pues sí aquí por Cádiz son típicos en navidad y ya mismo estamos haciéndolos, los tuyos te quedaron estupendos

    ResponElimina
  18. Esta receta la dejare en favoritos por que fue la primera que pensé para el dasafío, ya he visto las otras recetas de pestiños en el desafío y no tengo escusa para prepararla me encanta que ricos ummmmm bst guapi

    ResponElimina