dimarts, 4 de novembre del 2014

Bunyols de moniato

Sembla que finalment arribarà la tardor i començarà a venir de gust ja menjar castanyes i moniatos. Aprofitant que aquests dies he estant fent els panellets, he aprofitat el forn per coure uns moniatos. Amb els moniatos cuits, es poden fer aquests deliciosos bunyols, trets d'una recepta de bunyols de carbassa del blog All i julivert. He canviat la carbassa per moniato i ha sortit aquests dolços ideals per aquestes tardes al costat de la llar de foc que se'ns acosten...


Ingredients (40 bunyols):

200 g de farina de força
250 g de moniato cuit
550 g d'aigua calenta
1 sobre de llevat de pa
1 cullerada de sucre
1 culleradeta de canyella
1 rovell
Ratlladura de mitja llimona

Per coure els bunyols:

Oli de gira-sol
Sucre avainillat per arrebossar

Preparació:

Poseu en un bol els moniatos cuits, l'aigua calenta, el sobre de llevat, el sucre, la canyella, el rovell d'ou i la ratlladura de llimona. Tritura-ho tot amb una batedora fins que quedi una massa homogènia. Afegiu-hi la farina i barregeu-ho tot amb les mans directament, ja que veureu que costa una mica fer-ho amb una llengua. 


Quan tingueu la farina ben incorporada, tapeu amb un drap la massa,


deixeu-la llevar dues hores.

 
Un cop passat el temps de repòs, poseu l'oli a escalfar i prepareu-vos per coure els bunyols. Amb les mans, aneu agafant petites porcions de massa, feu boletes  i poseu-les a coure. 


Deixeu que s'enrosseixin i aneu-los traient del foc. Poseu-los sobre un paper de cuina i arrebosseu-los amb sucre, sucre amb vainilla o canyella. A gaudir-ne!!!

6 comentaris:

  1. Tenen una pinta bonissima... i aquesta motlla... quina gana!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Què esponjosos es veuen!! i així arrebossats de sucre han de ser un vici, me n'agafo uns quants ;). Un petó!

    ResponElimina
  3. Que bons de moniato!! M'encanten!! No em pots pas fer arribar una paperina d'aquestes ben plena, veritat? :)

    El moniato és fantàstic i és que se'n poden fer tantes receptes!!

    Un petonet!

    ResponElimina
  4. ostres, això ho haig de provar! Jo també faig els de carbassa, però no se m'havia acudit mai canviar-la pel moniato... i segur que també han de quedar boníssims!

    ResponElimina
  5. Mol bons, els apunto a pendents, tenen que estar boníssim.
    Tenen una pinta magnifica.

    ResponElimina