
Ingredients:
500g de farina de rebosteria325 ml de vi blanc
300g de mel
100ml d'oli d'oliva
Oli d'oliva per fregir
Una cullerada de canyella en pols
Matafaluga
Llavors de sèsam
Suc de mitja taronja petita
Aigua i sal
Preparació:
Poseu en una paella l'oli amb la pela de la llimona i quan estigui calent, afegiu-hi la matafaluga. Deixeu-la coure i després enretireu-la del foc.
Coleu l'oli i deixeu-lo temperar.
Posarem al bol de la pastadora (ganxo de la Keenwood) la farina, l'oli juntament amb alguna llavor de matafaluga (opcional), el vi, el suc de taronja i la canyella.
Pastarem fins que es formi una bola i es desenganxi de les parets. Si cal el pot afegir més vi o farina (segons necessitat).
Un cop tinguem la bola de massa feta, la posarem en un bol , la taparem amb un drap i la deixarem reposar una hora.
Un cop passat el temps de repòs,
estirarem la massa amb un corró i la deixarem fina. Anirem tallant quadrats de la mida que vulguem, jo he fet d'uns 7 cm de costat. Enganxarem les puntes i la les podrem anar a fregir.
Posarem oli en una cassola i quan estigui calent, anirem fregint els pestiños. Podem afegir a l'oli una pela de llimona. Deixem que es fregeixin els pestiños i els anem reservant.
Un cop fregits els pestiños, posarem un cassó al foc amb la mel i una mica d'aigua. Anirem passant els pestiños per la mel i quan estiguin ben amarats , els anirem traient de la mel.
Els anirem posant en un plat i els empolsirem amb les llavors de sèsam caramel·litzades. Si no us agrada gaire la mel, podeu posar per sobre sucre. Jo he fet les dues versions, per a tots els gustos!!
Podeu gaudir d'altres postres de la resta d'Espanya a l'enllaç.
Tenen molt bona pinta!
ResponSuprimeixTot i que no preparo mai dolços fregits perqué sempre em surten malament en menjaria un parell amb molt de gust!
Una abraçada,
Palmira
se ven geniales!! creo que los de miel me tienen que encantar!
ResponSuprimeixNunca los he hecho pero tienen una pinta muy rica y con el toque de miel deben saber a gloria. Un saludo.
ResponSuprimeixPues que buena pinta tienen tus pestiños... enhorabuena... y me tomaba uno ahora que estoy con el cafetin de la tarde...
ResponSuprimeixM'agraden mol, estan de pelicula, besos.
ResponSuprimeixMira, precisament l'altre dia estava buscant una recepta de pestiños... a casa no n'he fet mai, així que provaré aquesta recepta teva. A veure com em surten!
ResponSuprimeixBuenísimos para la merienda!! Una pinta bonissima. A veure si li fico mà!
ResponSuprimeixno els havia menajt mai ....ni els coneixia......quantes coses estic aprenent jejeje t'han quedat genials
ResponSuprimeixQue bien te han quedado, están para empezar y no terminar hasta que no se terminen.
ResponSuprimeixBss
Jo tampoc n'he fet mai, però quina bona pinta que tenen! això de conèixer receptes d'altres llocs està molt bé.
ResponSuprimeixUn petonàs
Hemos coincidido en hacer pestiños, se ven deliciosos! bicos
ResponSuprimeixTe han quedado estupendos, con miel estan riquisimos!! Bs.
ResponSuprimeixJulia
buenisimossssssssssssss,, te han quedado genial!!!!, felicidades,,,, un bikiño compi
ResponSuprimeixTienen que estar deliciosos y esa masa tan crujiente.
ResponSuprimeixBesos
Estupendo paso a paso y mejor resultado, deliciosos. Besos.
ResponSuprimeixAins menudo paso a paso! Si parece que este contigo cocinando! Eso si, luego me llevo un par de pestiños! Besotes!
ResponSuprimeixPues sí aquí por Cádiz son típicos en navidad y ya mismo estamos haciéndolos, los tuyos te quedaron estupendos
ResponSuprimeixEsta receta la dejare en favoritos por que fue la primera que pensé para el dasafío, ya he visto las otras recetas de pestiños en el desafío y no tengo escusa para prepararla me encanta que ricos ummmmm bst guapi
ResponSuprimeix