Ingredients (4 persones):
8 llesques de pernil dolç tallades fines250g de cuscús precuit
250g d'aigua
1 ceba tendra grossa o 2 de petites
4-5 figues
8 fulles de menta
Suc de mitja llima
Sal i oli d'oliva extra verge
Preparació:
En primer lloc, prepareu el cuscús. Poseu una paella al foc amb l'aigua i la sal. Quan bulli l'aigua, afegiu el cuscús i enretireu-la del foc. Remeneu. Deixeu-ho 3 minuts i torneu-ho a posar al foc. Remeneu fins que quedi amb el punt de cocció que més us agradi.
Mentre es cou el cuscús, aneu tallant les verdures. Talleu la ceba tendra a quadradets petits. Peleu les figues i també talleu-la a quadradets. Piqueu finament la menta. Quan el cuscús estigui cuit i una mica temperat, afegiu-hi la ceba tendra, les figues i la menta. Afegiu sal, oli i un raig de llima. Remeneu-ho tot bé.
Ara aneu per preparar el pernil dolç. Agafeu una llesca i talleu-la per la meitat longitudinalment. Poseu una tira de pernil dolç i l'altre a continuació sobreposant les puntes de manera que tinguem una tira més llarga de pernil. Poseu a sobre del pernil el cuscús i aneu embolcallant el pernil dolç, intentant que agafi una forma de flor. Emplateu dues flors per persona i podeu acompanyar amb una figa oberta.
Que buena pinta.Se ve muy jugoso.Bs
ResponEliminaGracias, un beso!!
EliminaM'encanta la presentació, molt original i vistosa. I posar fruita als plats salats m'encanta!
ResponEliminaGràcies Gemma!! petons!
EliminaOstres, quina presentació més maca i original!
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira
Gràcies Palmira!!
EliminaQuin plat més vistós i bo, m'ha agradat moltíssim! La pinta és realment deliciosa!
ResponEliminaUn petonet!
Gràcies Cristina!!
EliminaQueden molt boniques, Sussi! I les figues amb menjars salats a mi m'encanten! Quin plat més vistós.
ResponEliminaGràcies Marina!!
EliminaHola Sisi, lo primero agradecerte la visita a mi blog y lo segundo decirte que esta receta como entrante se ve deliciosa, me gusta mucho la forma de la presentación y el contraste de sabores, toda una delicia.
ResponEliminaUn beso.