dilluns, 12 d’agost del 2019

Gravlax de salmó amb remolatxa

El gravlax és una bona manera de conservar el salmó. Resulta un entrant deliciós i si a més el fem més bonic amb un tó encara més vermellós.. Queda espectacular en un pica pica, ben acompanyat com fan els nostres veïns nòrdics. És una recepta molt senzilla.


Ingredients:

1 Kg de salmó en lloms
1/2 kg de sal gruixuda
1/2 kg de sucre
2 remolatxes
anet
1 llima o llimona

Preparació:

Deixeu els lloms amb la pell i traieu-ne les espines.


Peleu les remolatxes i feu-ne llesques i talleu-les a quadradets.


En un bol, barregeu la sal, el sucre, la remolatxa, la ratlladura de llimona i l'anet tallat. Agafeu una plata i poseu-hi una mica de la barreja.


Poseu els lloms sobre la capa de sucre i sal.


Repartiu per sobre la mescla de sucre, sal i remolatxa.


Poseu un pes a sobre. Deixeu el marinat a la nevera 48 hores. Un cop passat el temps, traieu els lloms de salmó, netegeu-los i ja us els podeu menjar. En aquest punt també es pot congelar. Aquesta darrera opció us permetrà tallar-la més fàcilment. Si el deixeu una estona a descongelar es pot tallar ben fi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada