dimarts, 10 de juliol del 2012

Borek de morcilla

Els borek són uns paquetets típics de Turkia que es poden farcir del que es vulgui. Aquests els he emplenat de morcilla i pinyons i queden perfectes com a entrant o bé en un pica pica. Per fer-los s'utlitza la pasta filo que queda molt cruixent.


Ingredients (20 boreks):

5 fulls de pasta filo
5 morcilles
50 gr de pinyons
Mantega fosa
Un raig de mel (opcional)

Preparació:

Agafeu un full de pasta filo i talleu-la en quatre trossos de dalt a baix per la part més allargada.


 En un bol, poseu el farcit de les morcilles i barregeu-les amb els pinyons. Agafeu una mica del farcit de morcilla i poseu-lo a la part final del rectangle i doblegueu la pasta filo en forma de triangle per sobre del farcit.
Ara aneu doblegant la pasta i el farcit de manera que sempre us quedi un triangle. La pasta que us quedi al final, amague-la entre mig dels plecs que heu format anteriorment.Pinteu els paquetets amb la mantega fos.


Escalfeu el forn a 180º i quan el tingueu calent introduiu-hi els borek. No trigaran més de 10 minuts a coure's. Quan estiguin dauradets, ja els podreu treure. Poseu-los a la plata de servir i si sous amants dels  agredolços, decoreu-los amb un fil de mel per sobre, que hi dona un contrast molt bo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada