dilluns, 30 de juliol del 2012

Quiche d'espàrrecs, alls tendres i gambes

La quiche és una fórmula genial de preparar un primer plat boníssim i de bona presentació.


Ingredients (motllo de 25cm):

Un paquet de remenat d'espàrrecs, alls tendres i gambes (congelat, 400 gr)
Un paquet de pasta de full
4 ous
300 ml de nata líquida
Sal

Preparació:

Primerament precuineu la pasta de full al forn. Preescalfeu el forn a 180º. Unteu el motllo amb mantega i poseu-hi una mica de farina per tal que la pasta no s'enganxi. Poseu la pasta de full a sobre, retallant la massa que sobri. Amb una forquilla feu uns foradets a tot el fons de la massa. Poseu a sobre un paper (podeu aprofitar el que envolcallava la pasta de full) i aboqueu-hi a sobre alguna cosa que tingui pes. Jo utilitzo cigrons crus. El pes dels cigrons impedirà que la pasta de full s'aixequi al coure's. Precuineu-ho al forn uns 15-20 minuts, fins que agafi una mica de color.
Mentre tant prepareu el farcit. Poseu la bossa del remenat al foc fins que estigui una mica cuit. Ja fora del foc, afegiu-hi els ous batuts, la nata líquida i la sal.
Treieu els cigrons i el paper de sobre la pasta de full i aboqueu-hi el preparat anterior. Poseu-ho tot al forn uns 30 minuts o fins que veieu que comença a quedar dauradet de sobre.


Consells:

- Per fer les quiches us recomano que utilitzeu un motllo baix i a poder ser desmotllable, així evitareu que se us trenqui la massa al treure-la del motllo. Els de silicona també van bé.
- La quiche la podeu fer farcida del que més us agradi, jo sempre tinc una bossa d'aquest remenat al congelador i pasta de full a la nevera, en un moment de compromés sempre et treu d'un ensurt si heu de preparar un primer plat per convidats..
- En moltes receptes veureu que couen la pasta de full i el farcit tot junt. Després de provar-ho moltes vegades ara sempre opto per coure-ho per separat. És la única manera que he acoseguit que la pasta de full quedi cruixent i es cogui bé, de l'altre manera la base no em quedava mai ben cuita.
- Si voleu podeu aprofitar la mateixa recepta per fer en motllos més petits, quiches individuals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada