divendres, 17 d’agost del 2012

Rap al forn amb patates


Aquesta recepta és la que fa la meva mare els dies de festa. En aquesta ocasió hi he posat només rap, peró ella sovint hi posa també lluç. El peix queda molt bo i les patates... tothom es baralla per les patates.



Ingredients (6 persones):

6 cues de rap
6 gambes
4 patates grosses
3 cebes grosses
3 tomates grosses
1 got d'aigua
Oli
Sal


Preparació:

Primer de tot prepareu el sofregit i la patata. Preescalfeu el forn a 190º. Ratlleu la ceba i la tomata. Talleu les patates a rodanxes. En una plata per anar al forn o en dues, disposeu les patates i a sobre la tomata i la ceba ratllada. Saleu-ho i tireu-hi per sobre un raig d'oli i mig got d'aigua.


Poseu-ho al forn uns 20-30 minuts, fins que veieu que la patata ja comença a estar feta. En aquest punt ja hi podeu afegir el rap i les gambes. Poseu per sobre un altre raig d'oli i poseu-ho al forn uns 7 minuts.




Passats els 7 minuts, doneu la volta a les gambes i al rap i poseu una mica de salsa per sobre el peix. torneu a enfornar uns 5-7 minuts més. Veureu que està cuit el rap, quan la carn es separi de l'espina central. Un cop fet, treieu-lo del forn i ja el podreu servir. És un plat que està bo acabat de fer però al cap d'unes hores encara està millor.

21 comentaris:

  1. Hola! Acabo de conèixe't. Un blog molt maco i unes receptes fantàstiques. Em quedo per aquí una estoneta....
    Una abraçada!
    Eduard.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Eduard. Gràcies a la recepta del 15 també he descobert el teu blog. ja t'afegeixo als blogs que segueixo.Fins aviat!!
      Sussi

      Elimina
  2. Un plat bonissim !!
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, moltes gràcies, he visitat el vostre blog i ja m'he fet seguidora. Fins aviat:

      Sussi

      Elimina
  3. això sí que té bona pinta! deliciós!

    ResponElimina
  4. Hola, té molt bona pinta la teva recepta i la voldria provar... Però sóc una cuinera tan negada que no sé si em sortirà bé. Com que he de seguir les receptes al peu de la lletra, t'he de fer una pregunta: què ha passat amb l'altre mig got d'aigua?. En la llista d'ingredients dius "1 got d'aigua" i he llegit que se'n posa mig pel damunt de la patata, ceba i tomàquet quan s'entra al forn. I ja no he vist quan es posa l'altra part de l'aigua... Disculpa, Sussi, és que ja t'he dit que sóc mot negada. M'ho podries aclarir?
    Gràcies
    Una "novatilla"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em semblava que ja havia respost perdona!! l'error és meu, l'aigua ajuda a que es coguin les patates, sinó queden molt reseques, jo començaria amb mig got i si veus que falta més aigua perque es cogui li afegiria l'altre. Gràcies!

      Elimina
  5. Moltes gracies Sussi!! El rap m'ha quedat boníssim i això que no acostumo a fer anar massa el forn!
    M'agrada molt el teu blog!
    Una abraçadeta des de Reus!!

    ResponElimina
  6. me n'alegro molt. Moltes gràcies!! una abraçada!

    ResponElimina
  7. Hola Sussi, avui he cuinat la teva proposta i m'ho he passat molt bé! He fet dues safates amb un total de 14 rapets pel dinar de Nadal de demà passat. De moment no et puc dir què tal ha sortit (de gust) però sí d'aspecte, i tot fa molta patxoca! Apa, ja et diré que tal ha anat tot. Moltes gràcies per compartir la recepta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que t'hagi quedat bé! Avui la meva mare també l'ha fet per dinar, és el plat de Nadal per excelència a casa de cada any! Bones festes i gràcies!!

      Elimina
  8. Ostres, ho veig molt bè pero per imprimir-ho no ho farè perque amb tant de negre no sè com surtiría (la impressió), llàstima que no hagi algo especial per poder imprimir.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si fas un ctrl+C i ctrl+V, a un word, i despres poses , SOLO CONSERVAR TEXTO, només t'agafa l'escrit i pots imprimir.

      Elimina
  9. Aquesta setmana intentaré fer el Rap aquest!! aviam si em surt igual de presència que el teu!!!!
    Està genial explicat per gent com jo que no en sabem gaire de cuinar!!!

    Moltes Gràcies,

    ResponElimina
  10. Ja m'explicaras com et surt, ja veuràs que és molt fàcil!! és el plat de festa de la meva mare i està boníssim. Una abraçada i gràcies per deixar un comentari!!

    ResponElimina
  11. Gràcies per la recepta! Avui provaré de fer-la! Fa mooooooolt bona pinta i està molt ben explicat.


    ResponElimina
  12. Hola,sóc Montse sóc una mica negada per la cuina i per això pregunto, no m ha quedat clar el tema del sofreixi i la salsa. Salsa, sofreixi?

    ResponElimina
  13. Bon dia, m'agradaria saber quan dieu forn, si us referiu que s'alcalfa només la part de baix del forn.

    Moltes gràcies

    ResponElimina
  14. Bon dia, em dic Rosa, la meva pregunta és la següent: quan dius escalfa el forn, et refereixes només a la part de baix del forn?.

    Moltes gràcies per la feina que fas. Rosa

    ResponElimina