dissabte, 18 d’agost del 2012

Tocinet de cel

Aquí teniu una recepta ideal per quan estigueu deprimits, ja amb les calories que porta si no us anima aquest dolç, no us animarà res...


Ingredients:


325 g de sucre
125 g d'aigua
12 rovells d'ou
1 ou sencer
Caramel

Preparació:

Primer de tot prepareu l'almívar. Poseu un cassó al foc amb l'aigua i el sucre i bulliu-ho fins a aconseguir el punt de bola fluix. Això vol dir que ha de bullir una estona l'almívar. Haureu de comprovar el punt del sucre. Per fer-ho, agafeu una mica d'almívar amb una cullera de fusta, mulleu-vos els dits i agafeu una mica d'almívar entre dos dits. Quan  en prémer els dits i deixar anar, se us formi un fil una mica gruixut, haureu aconseguit el punt òptim.






En aquest moment, aparteu-lo del foc. Poseu en un bol els rovells i l'ou sencer, deixateu-ho una mica. Afegiu-hi a poc a poc l'almívar que havíeu preparat. Barregeu-ho bé i coleu-ho. Prepareu un motlle. Poseu en el fons del motlle el caramel i aboqueu-hi a sobre la barreja de l'almívar i els rovells. Poseu-ho al forn dins una plata amb aigua (bany Maria) a 180° uns 25 minuts. El temps de cocció dependrà del motlle que utilitzeu, si feu més gruixut o menys el tocinet. Veureu que està fet quan estigui quallat. Punxeu-lo amb un escuradents i si surt net, ja està cuit. Un cop fred, guardeu-lo a la nevera. Serviu-lo fred, acompanyat de nata està boníssim.




6 comentaris:

  1. Hola!
    M'encanta la teva proposta i com bé dius si això no anima...
    Vaig a voltar una mica més pel teu bloc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, realment és molt calòric. Gràcies i una abraçada.

      Sussi

      Elimina
  2. Bien fresquito tiene que estar delicioso.

    ResponElimina
  3. Hola Sussi, gràcies per visitar el meu blog. Per cert, no estic gens deprimit però, igualment, me'n menjaria un bon tall d'aquest dolç. No n'he fet mai, però m'agrada molt. Me l'apunte per a fer-ne més endavant, que ara estic a règim. Salutacions.

    ResponElimina
  4. Hola Francesc gràcies a tu també per passar-te per aqui i celebro que no estiguis deprimit (jeje). Quan acabis el règim ja saps...

    Sussi

    ResponElimina