divendres, 14 de setembre del 2012

Broquetes de llagostins amb figues i raïm

Aprofitant el repte del mes de la revista "Cuina" (els llagostins), he fet aquestes broquetes, amb la fruita que a més tenim ara a casa, les figues i els raïms.


Ingredients (8 broquetes):

24 llagostins crus
12 tires de bacon
8 raïms
4 figues
Pals de broquetes
Oli
Cava

Preparació:

Primer de tot, poseu en remull les broquetes en el cava o el vi blanc que utilitzareu per acompanyar el plat, així evitareu que es cremin i a més donaran gust als ingredients. Introduïu-les dins l'ampolla oberta.


Peleu els llagostins, reserveu apartat el cos per un costat i el cap i les parts dures del cos per un altre. Mentre prepareu les broquetes, podeu anar fent la salsa. Poseu una mica d'oli en una paella i rossegeu els caps i les parts dures del cos. Aixafeu-los amb una forquilla per tal que deixin anar el suc. Afegiu un raig del cava o del vi blanc i deixeu-lo reduir fins que tingueu la consistència desitjada. Coleu la salsa i reserveu-la.
Prepareu les broquetes. Agafeu un llagostí pelat i envolcalleu-lo amb la meitat d'una tira de bacon. Enfileu-la a la broqueta. A continuació poseu-hi un gra de raïm, després un altre llagostí amb bacon, la meitat d'una figa i per acabar un altre llagostí amb bacon. Podeu variar la combinació de les fruites. Un cop tot enfilat a la broqueta, ja ho podreu coure.La podeu coure en una paella amb una mica d'oli o bé en una barbacoa.  La cocció perquè quedi gustós el llagostí ha de ser curta. Quan veieu que el llagostí passa de color gris a rosat, ja podreu enretirar la broqueta del foc. Un cop fora del foc, poseu-la en el plat de presentació i poseu per sobre una mica de la salsa dels caps dels llagostins.



2 comentaris: