Ingredients (8 broquetes):
24 llagostins crus12 tires de bacon
8 raïms
4 figues
Pals de broquetes
Oli
Cava
Preparació:
Primer de tot, poseu en remull les broquetes en el cava o el vi blanc que utilitzareu per acompanyar el plat, així evitareu que es cremin i a més donaran gust als ingredients. Introduïu-les dins l'ampolla oberta.Peleu els llagostins, reserveu apartat el cos per un costat i el cap i les parts dures del cos per un altre. Mentre prepareu les broquetes, podeu anar fent la salsa. Poseu una mica d'oli en una paella i rossegeu els caps i les parts dures del cos. Aixafeu-los amb una forquilla per tal que deixin anar el suc. Afegiu un raig del cava o del vi blanc i deixeu-lo reduir fins que tingueu la consistència desitjada. Coleu la salsa i reserveu-la.
Prepareu les broquetes. Agafeu un llagostí pelat i envolcalleu-lo amb la meitat d'una tira de bacon. Enfileu-la a la broqueta. A continuació poseu-hi un gra de raïm, després un altre llagostí amb bacon, la meitat d'una figa i per acabar un altre llagostí amb bacon. Podeu variar la combinació de les fruites. Un cop tot enfilat a la broqueta, ja ho podreu coure.La podeu coure en una paella amb una mica d'oli o bé en una barbacoa. La cocció perquè quedi gustós el llagostí ha de ser curta. Quan veieu que el llagostí passa de color gris a rosat, ja podreu enretirar la broqueta del foc. Un cop fora del foc, poseu-la en el plat de presentació i poseu per sobre una mica de la salsa dels caps dels llagostins.
Un terra i mar deliciòs i a més molt vistós!
ResponEliminaPetonets i molta sort!
Palmira
Moltes gràcies Palmira, una abraçada:
ResponEliminaSussi