Ingredients (6-8 persones):
225g de pebrot vermell escalivat225g d'albergínia escalivada
75g de ceba escalivada
6 ous
200ml de nata líquida
12 anxoves
1 tassa de maionesa
Sal i pebre
Preparació:
Per començar, heu de tenir les verdures escalivades. Les podeu coure al microones, al forn, en una graella però la millor manera i que queden més gustoses és coure-les a les brases del foc. Un cop cuites, peleu-les i peseu-les.En un bol poseu totes les verdures a trossos, la nata líquida, els ous, la sal i el pebre. Tritureu-ho amb una batedora i deixeu-ho al punt que més us agradi. Si us agrada trobar trossets d'escalivada no ho bateu gaire ( com he fet jo). Un cop tot ben triturat, aboqueu-ho dins un motllo de cake, els de silicona són genials. Ja el podreu posar a coure. Us dono dues opcions de cocció:
Bany Maria: Coeu-ho dins el forn a 180º durant aproximadament 1 hora. Vigileu el punt de cocció amb un escuradents.
Microones: coeu-lo al 75% de potència durant 7 minuts i al 100% de potència durant 8 o 10 minuts més.
Un cop cuit, deixeu-lo refredar a la nevera mínim 3 hores, ja que calent se us trencarà.
Prepareu la salsa per acompanyar. Piqueu a mà, amb el morter o amb la batedora les anxoves i barregeu-les amb la maionesa. Poseu servir el pastís acompanyat amb la maionesa d'anxova.
Una recepta interssant... jo després de provar el paté d'escalivada que vaig fer aquest estiu, sóc una fan total! L'apunto!
ResponEliminaGràcies Cinta!!
EliminaM'apunto l'idea, s'assembla al que preparava la meva mare i que noi he menjat des de molt de temps.
ResponEliminaHaurem de preparar més quantitat d'escalivada la propera vegada!
^Petonets,
Palmira
És una bona manera de reciclar escalivada (si sobra), jo inclus la congelo i per preparar aquest plat...ideal
EliminaMoltes gràcies per aquest regal que m'acabes de fer Cinta, ja saps com són els inicis, quan tingui una estona m'hi poso i un altre cop gràcies per la confiança. petons
ResponElimina