dimarts, 11 de desembre del 2012

Vedella amb bolets (escarlets)

Fa dies que les glaçades han acabat amb la collita de bolets. Aquest any els que més han anat a parar als nostres cistells, han estat els escarlets. A casa els pelem, escaldem i després congelem, així ja els tenim a punt per quan vull fer la vedella amb bolets. L'escarlet a casa és el preferit per fer aquest plat, ja que agafa el gust de la salsa i no té un gust tant fort com els pinetells. Aquí us deixo la meva recepta.



Ingredients (4 persones):


800g de carn de vedella per guisar                                
2 cebes grosses
2 tomates madures
4 grans d'all
500g d'escarlets o qualsevol altre bolet
4 ametlles
4 avellanes
3 fulls de julivert
1 carquinyoli o pa torrat
Oli
Sal
Aigua

Preparació:

Primer de tot poseu oli en una cassola i daureu els daus de carn de vedella ja salats. Un cop estiguin rossejats, aparteu-los de la cassola i reserveu-los. A la mateixa cassola, daureu la ceba i l'all (2 grans) tallat tot a daus petits. Coeu-ho a foc baix fins que la ceba estigui ben confitada. Afegiu-hi la tomata ratllada. Deixeu-ho coure tot fins que el sofregit estigui fet. En aquest moment, afegiu a la cassola la vedella i els bolets tallats a trossos. Afegiu-hi una mica d'aigua calenta, la justa perquè cobreixi la vedella. Coeu-ho a foc baix fins que la vedella estigui ben cuita (unes 2 hores), a foc lent. Al final de la cocció rectifiqueu de sal i afegiu-hi la picada. En un morter, poseu-hi els alls tallats, el julivert, les ametlles, avellanes i el carquinyoli. Aixafeu-ho amb la mà de morter fins que quedi convertit en una pasta. Afegiu-ho a la vedella i deixeu coure-ho uns minuts més per tal que agafi el gust.
Aquest plat com tots els guisats millora d'un dia per l'altre per tant és ideal pels dinars familiars o amb amics, ja que el pots deixar preparat ja el dia abans.





7 comentaris:

  1. Que bona aquesta vedella, Sussi! A casa en diem carlets i també n'hem trobat molts aquest any!! M'encanten, sobretot per la textura. Petons

    ResponElimina
  2. Que pinta mes bona te esta vedella i amb bolets...

    besets

    ResponElimina
  3. Quina vedella més bona, a més amb bolets collits per vosaltres, els millors del món!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Ummm,es pot fer amb filets cadells com fer fricandó?gràcies

    ResponElimina