dissabte, 26 d’octubre del 2013

Bolets en vinagreta

La pluja no arriba i tot i que aquest any segons els experts havia de ser el millor any de bolets en els últims 20, a les nostres contrades la temporada no acaba d'arrencar. No desesperem! Per quan comenci a ploure i trobem els primers pinetells, aquí us deixo una proposta de conserva, la més apreciada a casa ja que com aperitiu, vola!

Ingredients:

Pinetells ( millor petits)
Oli
Vinagre
Sal
Herbes aromàtiques, farigola, romaní... (opcional)

Preparació:

Netegeu bé els bolets, millor amb un pinzell. Poseu aigua a bullir amb una mica de sal. Quan bulli, poseu-hi els bolets. Quan torni a arrencar el bull, traieu els bolets de l'aigua. Deixeu-los refredar i assecar sobre un drap net. Quan estiguin freds, poseu-los en pots i prepareu la vinagreta. Normalment es posa 3/4 parts d'oli i 1 part de vinagre, si us agrada amb més vinagre, n'hi podeu afegir més, també si us agraden les herbes aromàtiques n'hi podeu afegir. Ompliu els pots amb la vinagreta i tapeu-los. Guardeu-los en un lloc fosc i passat aproximadament dos mesos, ja us els podreu menjar. 


DSC_0036

8 comentaris:

  1. La temporada va començar bé., però ara res de res...
    Una recepta boníssima, ideal per un aperitiu de luxe.

    ResponElimina
  2. Doncs a veure si la cosa s'anima. Tant de bo, així amb la pila de cistells que pleguem podem fer-ne alguns en vinagreta per passar la temporada ;-)

    ResponElimina
  3. Quan era petita la meva mare els preparava molt semblants amb els més petits pinatells que portava el pare a casa, a l'aperitiu són perfectes!
    Però de pluja no m'en parlis que porten setmanes amb pluja gairebé cada dia...
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  4. En la Sierra de Aracena, en Huelva, la temporada de setas está siendo fantástica. Hay en cantidades nunca vistas. Es una suerte para los aficionados. Me apunto tu receta y seguro que tendré ocasión de hacerla. Besos

    ResponElimina