Ingredients (6 persones):
100g de pinyons
5 ous
300g de formatge feta
Orenga
Mantega
Oli d'oliva verge
400g d'espinacs
12 fulls de pasta filo
Pebre de caiena
Nou moscada
Preparació:
Preescalfeu el forn a 200º.
Poseu una paella al foc i daureu els pinyons, vigileu que no se us torrin massa ja que sinó amarguen. En un bol poseu els ous, el feta, l'orenga i el pebre. Barregeu-ho bé i afegiu els pinyons. En una paella grossa, poseu una mica de mantega i oli d'oliva i afegiu-hi els espinacs, deixeu que es coguin a foc lent.
Poseu sobre una superfície plana, un full de paper de forn. Agafeu 4 fulls de pasta filo i poseu-la sobre el full de paper. Unte-los amb oli d'oliva amb un pinzell i poseu una mica de pebre per sobre.
Agafeu 4 fulls més i poseu-los a sobre els altres però amb una mica desplaçats, unteu-los també amb oli i pebre. Feu el mateix amb els altres 4 fulls, heu d'aconseguir que es formi un cercle.
Agafeu una paella grossa (26 cm) que pugui anar al forn i poseu a sobre amb compte el paper de forn amb la pasta filo. part dels fulls de pasta filo han de sobresortir de la paella. Barregeu els espinacs amb la barreja d'ous i formatge i remeneu-ho bé, ratlleu per sobre una mica de nou moscada. Poseu el farcit a dins de la pasta filo
i dobleu els extrems de la pasta sobre del farcit. No us preocupeu de com quedi, si queden els extrems una mica arrugats, encara quedarà més lluït.
Poseu la paella al foc (foc baix) durant 2 minuts, per tal que es cogui una mica el fons. Poseu al forn en una posició alta i coeu-lo durant uns 18-20 minuts o quan veieu que la pasta filo estigui dauradeta. Serviu ben calenta i cruixent!!!
M'agrada moltíssim aquesta pasta... enhorabona!! té una pinta esplèndida :)
ResponEliminaÉs boníssima, gràcies!!
Eliminadebe estar deliciosa con ese punto crujiente de la pasta filo
ResponEliminahttp://senoritamandarina.blogspot.com.es/
gracias, besos!!
EliminaSussi, genial! Quina bona pinta!
ResponEliminaGràcies Marina, una abraçada!!
EliminaM'agrada molt cuinar amb pasta filo però aquesta versió mai l'he feta a casa, tot i que s'assembla a la recepta que preparava l'àvia d'una amiga a Grècia!
ResponEliminaMe l'he apuntada pel proper cap de setmana!
Petonets,
Palmira
Ja hem diràs com t'ha quedat, una abraçada!
EliminaQué aspecto más maravilloso!
ResponEliminaGràcias, besos!!
EliminaTot el què porta pasta fil·lo m'encanta!
ResponEliminaI si és amb vedures, llavors molt millor, molt més sa ;)
Tens raó Gemma amb verdures sempre molt més sa!! una abraçada!
EliminaCaram, Sussi! Quina bona pinta! Què tal la teva experiència amb la pasta filo? Algun "truquet" per treballar-la bé sense que s'esquerdi?
EliminaA mi m'encanta la pasta filo i s'ha d'anar amb compte, ben untada amb mantega evites les trencadisses però no deixa que un cop cuita és molt cruixent i s'acaba trencant. Si vols que els trossos no s'et trenquin una pocció és marcar els trossos del pastís abans d'enfornar, el pastís no et quedarà tant vistós però els talls no es trencaran al fer els trossos. Petonets!!!
Elimina