Ingredients:
1 base de massa sucrée
300g de merenga italià
La pell i el suc de 2 llimones
5 ous
190g de sucre llustre
200ml de nata per muntar
Preparació:
Prepareu la massa de la base sucrée, coeu-la al forn uns 15 minuts,i reserveu-la. Per preparar el farcit de crema de llimona, bateu els ous amb el sucre en un bol. Per separat, semimunteu la nata líquida. Afegiu la pela de la llimona i el suc a la barreja de sucre i ous. Un cop tot barrejat, afegiu a poc a poc la nata muntada. Barregeu amb compte i un cop homogeni, ompliu amb aquesta crema la base de massa sucrée. Abaixeu la temperatura del forn a 150º i coeu tot el conjunt durant una hora i vint minuts. Enretireu-la del forn i deixeu-la refredar.
Un cop freda, ompliu una màniga pastissera amb una broqueta rissada i decoreu amb la merenga italiana la superfície del pastís. Podeu servir-la així mateix o si voleu que quedi més vistosa, daureu-la amb un soplet o directament al grill del forn.
Podeu guardar-la a la nevera fins el moment de servir. Que vagi de gust!!
Tot un clàssic que té l'èxit assegurat.
ResponEliminaI a tu t'ha quedat fantàstica, amb el punt de gratinat que m'encanta.
Sussi, que bo!! Jo el tinc pendent de fa temps. I mira que m'encanta!! T'ha quedat genial.
ResponEliminaUna mica de feina per fer-la però el que m'agrada es que pots tenir tot a punt el dia abans de começar a muntar i sempre em sembla més fàcil.
ResponEliminaPerò t'ha quedat genial i bona, que és el més important!!!
Petonets,
palmira