La tradició culinària catalana, està fortament lligada a aquest gasteròpode terrestre. A les nostres contrades és ben típic i en podeu trobar infinitat de receptes. A casa ens agraden de qualsevol manera però aquí us en deixo una que em recorda als meus avis; ells sempre deien que uns bons cargols havien de ser picants i per pair-los bé s'havien d'acompanyar d'un bon vi. La primera part us la poso jo, la segona ja us haureu d'espavilar vosaltres!
Ingredients (4 persones):
200 cargols
200g de cansalada virada en daus
3 grans d'alls
1 Kg de tomata madura
2 guindilles (a gust)
Oli d'oliva extraverge
Sal i pebre
Preparació:
Els cargols abans de cuinar-los, s'han de bullir varies vegades. Cal que els cargols estiguin purgats. Renteu els cargols de manera que quedin ben nets. Poseu una olla amb força aigua al foc amb els cargols a dins. No els poseu amb l'aigua calenta, sinó quedarà el cargol dins la clova i no agafa tant de gust. Quan hagi bullit per primera vegada, enretireu-los i llenceu l'aigua. Torneu a posar aigua al foc amb els cargols i torneu-los a bullir. Cada cop veureu que l'aigua surt més neta. Repetiu el procés 3 vegades.
Mentre aneu bullint els cargols, podeu preparar la salsa de tomata. En una paella, poseu els daus de cansalada (millor de porc ibèric) a coure. Quan estiguin rossos, afegiu-hi els alls picadets. Tritureu la tomata i afegiu-la a la paella quan els alls comencin a agafar color. Deixeu coure la salsa uns 15 minuts. Quan estigui cuita la salsa, afegiu les guindilles i els cargols. Salpebreu a gust i deixeu coure tot plegat uns 10 minuts. Serviu ben calent i no us deixeu el pa i el vi!!!
En casa es una de nuestras comidas preferidas, los caracoles, y estos tuyos tienen toda la pinta de ser una delicia, me llevo la receta, como tus abuelos decian se tienen que tomar picantes. Besicos
ResponEliminaGracias Maria, un beso, si picantitos!!
EliminaMolt bons, Sussi! A mi no em van agradar els cargols fins l'any passat, quan m'hi vaig tornar a atrevir i em van encantar. Sobretot, per aquesta salseta tan bona!!! petons
ResponEliminaRealment va a èpoques, jo també vaig passar per una època anticargols, `però fa uns quants anys, ara m'agraden tots!! petons
Eliminaavui sí que no compro, no puc amb els cargols... però segur que la salsa ha de ser molt bona!
ResponEliminaQuina pena Gemma amb el que m'agraden a mi, be no ens pot agradar tot no??
EliminaQuina cosa més bona!! Porto temps sense menjar-ne (això d'estar lluny de casa...) però m'encanten, de petita la meva veïna els preparava molt semblants i uns altres amb puré d'alls i encara m'emociono pensant en ells!
ResponEliminaA per un bon ví (del Priorat és clar!)
Petonets,
Palmira
I tant un priorat no falta mai a casa!! una abraçada!
Eliminam'encanten els cargols, llàstima que ara per problemes de salut no puc menjar-ne però tinc l'esperança que tot es solucioni i pugui tornar a gaudir d'una raciño com la teva
ResponEliminaSegur que si que pots tornar-ne a menjar!! que et milloris! petons
EliminaUff m' agraden molt els cargols, quina bona pinta fan.. a casa a tots ens agraden, normalment els fa la meva mare, també picantets!
ResponEliminaSegur que estan boníssims! picantets i amb salsa, que no saps què està més bo. Pel vi no cal patir, que tenim una terra molt generosa.
ResponElimina