diumenge, 13 d’octubre del 2013

Merenga italiana

La merenga italiana, és una merenga ideal per decorar pastissos. Com que en la seva elaboració, ja s'afegeix un almívar a 120º, no cal cocció posterior. La podeu utilitzar i servir un cop feta o bé la podeu daurar una mica i que agafi el color dauradet tant bonic.


DSC_0013

Ingredients (per obtenir uns 300g):


180g de sucre llustre
3 clares d'ou
40ml d'aigua

Preparació:


Poseu en un cassó petit els 40 ml d'aigua i els 180g de sucre llustre. Poseu-ho a foc mig, fins que s'hagi desfet el sucre. Apugeu el foc i deixeu-lo bullir. Controleu la temperatura i quan arribi a 121º, enretireu-lo del foc.

DSC_0007

Mentre va bullint l'almívar, aprofiteu per muntar les clares a punt de neu. Jo amb la Cooking chef, amb les barilles de muntar, uns 2-3 minuts a màxima potència.

DSC_0006


Quan l'almívar arribi als 121º, deixeu uns 30s fora del foc fins que deixi de fer bombolletes. En aquest moment, poseu en marxa les barilles de la batedora i aneu afegint l'almíbar a poc a poc.

DSC_0008

Veureu que us queda amb una consistència de clares muntades a punt de neu però més sedoses i brillants. Deixeu-les refredar i ja les podreu fer servir pel que vulgueu. Podeu guardar-les a la nevera un parell de dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada