Destapant cassoles ens convida en aquesta ocasió en la proposta Del blog al plat fer una recepta de l'Alfons de Les receptes de St. Hilari. Complicat triar-ne una!!! però a mi m'encanten els seus vasets i en més d'una ocasió ja els havia copiat. Després de molt voltar i mirar he triat aquesta recepta que vaig aprofitar la nit de cap d'any i que també he triat per posar-la a la revista del meu poble, Forn d'anells com a recepta trimestral. No cal dir que és una recepta de festa, ideal per aprofitar les restes de torró de xixona que ens puguin sobrar del Nadal. He fet uns petits retocs a la recepta original de l'Alfons.
Ingredients (8-10 vasets):
Crema de xocolata:
200g de xocolata 70%100ml de nata líquida 35%
150ml de llet
Crema de xixona
200g de torró de xixona200ml de nata líquida 35%
Mousse de iogurt
150g de iogurt grec100ml de nata 35%
30g de sucre
Preparació:
Aquestes postres us les recomano fer amb unes quantes hores d'antelació, per tal que la mousse de iogurt es pugui refredar i la crema de xocolata s'assenti i no es barregin les capes. Així, podeu començar preparant la crema de xocolata. Poseu en un cassó al foc, la nata i la llet. Quan arrengui el bull la mescla, aparteu-la del foc i afegiu-hi la xocolata (prèviament tallada a trossets).
Per preparar la mousse de iogurt amb sifó: Barregeu en un bol la nata amb el iogurt i el sucre. Introduïu la mescla al sifó. Poseu la càrrega al sifó i guardeu a la nevera fins el moment de servir. Mínim ha d'estar una hora a la nevera, sempre amb el sifó horitzontal.
Per preparar la mousse de iogurt sense sifó: Munteu la nata amb el sucre i afegiu a poc a poc el iogurt, sempre amb moviments envolvents. Podeu guardar la mousse a la nevera dins d'una mànega pastissera amb un broquet rissat.
Finalment, prepareu la crema de xixona. Poseu en el got de la batedora, el torró de xixona a trossets i afegiu-hi la nata líquida. Tritureu-ho tot. Si voleu que quedi una crema fina tritureu-ho molta estona, si en canvi voleu que es trobin els trossets de xixona, no ho tritureu tanta estona.
Quan veieu que la crema de xocolata ha agafat una mica de consistència, afegiu a sobre la crema de xixona.
Acabeu el postre en el moment de servir. Incorporeu a l'últim moment amb el sifó o amb la mànega pastissera, la mousse de iogurt. Decoreu al gust i a gaudir-ne!!!
Unes postres senzilles i amb ingredients molt saborosos... La presentació perfecta!!!! me l´apunto!!!! Una abraçada.
ResponEliminaMerci Joaquima, petons!
EliminaM'encanten les postres presentades en gotets, queden molt elegants, i aquesta combinació és deliciosa, a més que serveix per gastar restes de torró ;). Un petó!
ResponEliminaIdeals per reciclar!!
EliminaA mí també m'agraden molt les postres presentades en gotets! I aquests gotets t'an quedat de pel.lícula, prefectament separades les tres textures. Una abraçada!
ResponEliminaSón molt lluits els gotets, merci Anna!!
EliminaQuins vasets més cucos! A més a mi m'agraden molt aquestes postres que pots deixar fetes amb antelació i que queden tan bé !!!
ResponEliminaPetons,
Palmira
Són perfectes com tu dius per deixar-los preparats
EliminaOh!, quina presentació!. M'han encantat aquests gotets!. M'ha costat veure la recepta fins ara al vespre!, però ha valgut la pena. Podríes posar l'enllaç a l'entrada del meu blog?, allà hi ha TOTES les aportacions del mes i ben segur així tothom veurà la teva!. Gràcies! (si tinc temps ho faig jo). Moltíssimes gràcies per participar!
ResponEliminaG`racies Mercé per la iniciativa, vaig liar-me a l'hora de posar l'enllaç. fet!
Eliminala combinació la trobo deliciosa i molt vistosa. Vaig estar a punt d'escollir aquests gotets!
ResponEliminaÉS difícil triar-ne un de l'Alfons, en té tants i tan espectaculars
EliminaQuins gotets més macos! Em va quedar una mica de torró de xixona de Nadal que ara ja ningú li fa cas i em sembla que els faré servir per fer aquestes postres
ResponEliminaConxita
http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/
Gràcies Conxita!!
EliminaMare meva, és espectacular!! Les fotos són genials i els gotets t'han quedat brutals!! M'agraden molt!! M'anoto la recepta, perquè em sembla que la provaré aquest mateix cap de setmana!! :P
ResponEliminaUna abraçada!
Merci Cristina, un petó!!
Eliminat'han quedat espectaculars, i segur que a la revista deuen lluir d'alló més....
ResponEliminagràcies per participar
Una abraçada
Ja t'explicaré, de ben segur que tenen èxit, petons Alfons!!
EliminaEls meus al costat del teus semblen de súper. FAbulosa presentació. El sifó fa molta patxoca en el guarniments de les postres. Algún dia espero tenir-lo.
ResponEliminaQuè dius!!! quedaven genials les perletes daurades!!
ResponElimina