dimecres, 11 de febrer del 2015

Coca de llardons II

Ja arriba el Carnestoltes!!!! Demà, dijous gras, es mengen arreu de Catalunya un seguit de plats tradicionals que s'avançaran a la Quaresma. És típic d'aquest dia menjar ous en truita, botifarra d'ou i coques de llardons (greixons). És una festa religiosa i antigament es permetia (actualment cada cop es segueix menys) menjar tot el que durant la quaresma s'haurà d'evitar. Aquí és típic a les escoles anar a berenar i que els nens duguin alguna menja típica de les que hem comentat. Així que he fet aquesta coca que s'enduran el nens (i no tan nens) per celebrar aquesta diada. Altres anys la feia amb pasta de full que podeu trobar la recepta aquí.



Ingredients (motllo de 30x20cm):

400g de farina
200g de sucre
200g de llet
50ml d'anís
130g de llardons
3 ous
Ratlladura d'una llimona
50-70g de pinyons
2 sobres de llevat (Royal)

Preparació:

Preescalfeu el forn a 160º. Separeu els rovells de les clares. Munteu les clares a punt de neu i reserveu. En un bol, poseu els rovells d'ou i el sucre i remeneu. Afegiu-hi  la llet, l'anís la ratlladura de llimona i el llevat. Remeneu-ho amb unes barnilles fins que quedi una massa homogènia. Aneu tamisant la farina sobre la mescla anterior i remeneu. Quan ho tingueu ben remenat, afegiu-hi els llardons picats. 


Torneu a barrejar. Afegiu una mica de clara a punt de neu,


quan estigui ben barrejat afegiu-hi la resta de la clara. Remeneu amb moviments envolvents per tal que no baixi la massa. Unteu la plata amb una mica de mantega i farina i aboqueu-hi a dins la massa.


Coeu la coca aproximadament uns 45 minuts o fins que a l'introduir un escuradents, aquest surti net. Espero que en gaudiu i que tingueu unes divertides carnestoltes!!


Recepta del bloc Dalmaucuiner.

15 comentaris:

  1. Jo aquest any arribo tard a les tradicions, gastronòmicament parlant clar! amb lo bona que ha d'estar aquesta coca que has fet!! me n'emporto un trosset ;)

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Boníssima!! Aquesta versió l'he de provar de fer ja!! :P

    Bon dijous gras!! Un petonet!

    ResponElimina
  4. Aquesta versió de la coca de llardons mai l'he provada... però ben bona ha d'estar... ja m'agradaria poder celebrar amb botifarra d'ou i coca de pinyons el carnestoltes!!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
  5. aquesta coca s'ha de tastar!! ...sembla molt més esponjosa que la més tradicional.... i feliç carnestoltes!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queda superesponjosa però s'ha de menjar el mateix dia!!

      Elimina
  6. Molt original! Jo en vaig una de semblant i també ens va agradar molt, per variar de la clàssica de pasta de full. T'ha quedat perfecta!

    ResponElimina

  7. Sussi; La veritat és que és un espectacle veure aquesta coca feta a casa i d'aquesta manera tant savia de fer-la. Apuntada queda. Moltes gràcies Sussi per compartir aquestes receptes tant bones¡¡
    Salutacions :O)

    ResponElimina
  8. La foto del tall ho diu tot!!! requetebona! havia d'estar!!!

    ResponElimina