dimarts, 3 de febrer del 2015

Xips de patates violeta amb ous escalfats i xoriç

Amb aquesta recepta participo al concurs del primer aniversari del bloc "Les receptes que m'agraden" patrocinat per Castey. La Pilar ens proposa triar una recepta del seu bloc i fer-la o adaptar-la. Ha estat difícil ja que n'hi ha un munt de genials!! Al final he optat per aquestes vistoses patates liles, la veritat és que en vaig comprar una bossa i tenia ganes de fer alguna recepta original. I aquí la tenim, aprofitem les antolianines, antioxidants, vitamina C, .. que sembla que tenen aquesta varietat anomenada Vitelotte. A la recepta original hi he afegit uns quadradets de xoriç i ceba confitada.


Ingredients (4 persones):

4 ous
200g de xoriç per coure
4 cullerades de cebes confitades
6 patates Vitelotte
Oli d'oliva, sal

Preparació:

Primer de tot poseu una olla petita amb aigua al foc. Prepareu els ous escalfats. En un bol, poseu un tros de paper de film untat amb oli, poseu-hi a dins l'ou amb una mica de sal.






Enrotlleu el film al voltant de l'ou, intentant que no quedi gens d'aire. Lligueu-lo amb un tros de fil de cuina. 


Quan l'aigua de l'olla bulli, poseu-hi els ous i deixeu-los coure 5 minuts. Si els teniu cuits abans no tingueu la resta d'ingredients fets, els podeu deixar dins l'aigua calenta per mantenir-los calents.

Renteu les patates i talleu-les a rodanxes amb una mandolina per tal de fer els talls del mateix gruix. Fregiu-les a poder ser en una fregidora amb oli d'oliva. Quan estiguin cuites, assequeu-les amb paper de cuina, saleu-les  i reserveu-les. Mentre es couen les patates, prepareu el xoriç. 
Poseu una paella al foc amb una mica d'oli. Talleu el xoriç a dauets petits i passeu-los per la paella. Afegiu-hi les cebetes confitades i doneu un parell de voltes.
Quan ho tingueu tot cuit, ja podreu muntar el plat. Traieu els ous de dins del plàstic. Poseu les patates formant rotllana al voltant del plat. Al mig poseu-hi el xoriç i les cebes i a sobre l'ou escalfat.



19 comentaris:

  1. Uau!!! l'última foto és espectacular ! i què bo ha d'estar!!

    ResponElimina
  2. Una molt bona elecció! queda un plat súper vistós i segur que boníssim! no he vist mai aquestes patates... i ara m'has deixat moltes ganes de provar-les! un petó!

    ResponElimina
  3. Quina gana!! Aquestes fotos són genials com la recepta.
    Molta sort!
    Palmira

    ResponElimina
  4. que originales!! el otro día las vi y estuve a punto de comprarlas, ahora tú me has dado envidia!!

    ResponElimina
  5. absolutamente delicioso!! mucha suerte ! bicos

    ResponElimina
  6. t'ha quedat un plat molt vistós. I la combinació de patata, ou i xoriç té l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  7. Uau! Quina passada de recepta amb el xoriç i les cebes confitades! I l'ou escalfat queda fantástic, unes fotos espectaculars, m'ha agradat molt Sussi, moltes gracies per participar guapa i que tinguis molta sort!

    ResponElimina
  8. Es una combinacion muy buena y que gusta a la mayoria, ademas con esta clase de patata queda mas vistosa.
    Molta sort.
    Peto

    ResponElimina
  9. Uau, quina pinta!!! Jo mai he cuinat aquestes patates, però tenen un aspecte boníssim! Et torno la visita i ja m'aniré passant per aquí aviam que es cou!
    Clara

    ResponElimina
  10. Vim retribuir a visita que fez ao meu blog e fiquei encantada com estas batatas violeta.
    Aqui nunca vi á venda, adoro ovos e achei a sugestão uma delicia
    Voltarei pois gostei das suas receitas
    bj

    ResponElimina