divendres, 20 de març del 2015

Babka de xocolata i avellanes

DESAFÍO EN LA COCINAEstem a les portes de la Setmana Santa i en aquesta ocasió la Rocío del bloc Chismes i cacharros ens ha proposat fer una recepta adient per aquests dies. Viatgem a Rússia!!! i a mi m'encanta viatjar, a la realitat, i a la cuina també. Així que us porto un pastís que es sol fer el diumenge de Pasqua, és un pastís amb llevat de pa, amb la qual cosa ja anireu deduint que no és ràpid de fer. S'assembla molt al brioche. Jo l'he farcit de xocolata, avellanes i taronja confitada. Boníssim pels esmorzars o berenars, acompanyats d'una bona tassa de cafè o una xocolata calenta.
 

 

Ingredients (8 persones):

350 g de farina de força
10 g de llevat sec per pa
50 g de sucre
120 ml de llet
2 ous
40 g de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta de sal

Farcit:

2 cullerades de xocolata en pols (70%)
50g d'avellanes a trossos
2 cullerades de sucre morè
50g de peles de taronja confitada a trossos
1 ou

Preparació:

Posem en el bol de l'amassadora tots els ingredients menys la mantega. Poseu el ganxo d'amassar i  amasseu durant 3 minuts a velocitat lenta. Afegiu la mantega i seguiu amassant. Si la massa es queda enganxada a les parets, afegiu-hi farina fins que es comenci a desenganxar de les parets. A mi m'ha passat, (pot ser degut a la mida dels ous). Amasseu durant 5-7 minuts més, la massa ha de quedar elàstica.


En aquest punt, tapeu la massa amb un paper film i deixeu-la que dobli el seu volum. Jo he posat la meva Cooking chef a 22º sense ganxo i a velocitat 3 de remoure. Trigarà entre una hora i una hora i mitja.


Quan hagi doblat el volum, aixafeu-la una mica per treure l'aire i estireu-la amb un corró. Intenteu deixar-la estirada amb forma rectangular i amb un gruix d'1 cm. Ara escampeu per sobre la xocolata amb pols, el sucre morè, les avellanes, les taronges i la xocolata  en fideus. 


Enrotlleu la massa formant un cilindre. Talleu el cilindre per la meitat per la part més llarga.


Ara feu una trena de dos braços. Prepareu un motllo rectangular i introduïu la massa trenada a dins.




Deixeu-la llevar un altre cop fins que torni a doblar el seu volum.
Trigarà aproximadament una altra hora, hora i mitja.











 

Un cop llevat, pinteu-la amb ou batut. Preescalfeu el forn a 180º. Poseu el bakba dins el forn i deixeu-lo coure uns 40 minuts. Aneu vigilant la cocció, si se us queda molt daurat i veieu que al punxar per dins encara està cru, poseu un tros de paper d'alumini per sobre i espereu a que estigui cuit. Us el podeu menjar fred o bé encara una mica calent amb la xocolata mig desfeta, està boníssim!!


Recepta inspirada del bloc: El gato goloso
Com sempre podeu trobar més receptes de bakba de les meves companyes de desafio en aquest enllaç.

14 comentaris:

  1. Una pinta deliciosa, me encanta. Y el pan te ha quedado estupendo, de forma, de color y de todo!!! Besos

    ResponElimina
  2. Quina pinta més temptadora!!!! quina amassadora tens? estic mirant una KA però pica una mica el preu...Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tinc una Cooking chef, de Keenwood, és una meravella, amassa, monta, cuina..

      Elimina
  3. T'ha quedat magnífic!!! Es veu súper tendre :)
    petons

    ResponElimina
  4. Me encanta la foto del corte. Si estaba tan bueno como parece, tenía que estar riquísimo.
    Un beso

    ResponElimina
  5. Ha de ser espectacularment bo!
    Això fet diumenge per esmorzar durant la setmana... mmmmm
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. aiiiii me encanta!! que corte mas rico por favor!!

    ResponElimina
  7. Ummm qué delicia por favor!!!! quiero un trocito!!!!
    Besos

    ResponElimina
  8. ¿Que decir?
    Me encanta como te ha quedado, un desafío más logrado.
    Besos

    ResponElimina
  9. felicidadessssssssss, otro Babka, impresionante!! un besito

    ResponElimina
  10. Qué forma más perfecta te ha quedado el babka, se ve delicioso también, un beso.

    ResponElimina