dimarts, 4 d’agost del 2015

Tartar de salmó amb alvocat

Durant l'estiu, sovint se'ns fa més feixuga la feina de cuinar. També cal dir que amb la calor tampoc ens ve de gust menjar plats massa pesants. És per això que en aquesta ocasió us proposo un primer plat molt estiuenc i saludable. El salmó és un peix que fa uns anys es va estigmatitzar pel seu alt contingut en greixos. Ara però sabem que els greixos que ens aporta a la dieta, àcids grassos omega-3, contribueixen a disminuir els nivells de colesterol i triglicèrids. En la recepta, el salmó no es cuina, és cru, cosa que sovint a molta gent no li agrada. Penseu que amb el marinat el salmó es "cou" per l'acció de la llima. Animeu-vos a fer-lo, és molt refrescat!!


Ingredients (4 persones):
Llom d'un salmó fresc (400g)
1 llima
1 alvocat
1 tomata mitjana
1 ceba tendra petita
1 culleradeta de salsa de soja
Cibulet
1 pot d'ous de salmó
Sal i oli d'oliva extra verge

Preparació:
Per aquest plat, heu de demanar al vostre peixater que us talli a lloms el salmó. Es curarà amb la llima però si sou molt escrupolosos, podeu congelar-lo amb antelació. Traieu totes les espines que tingui el salmó amb unes pinces i traieu la pell. Talleu a dauets petits el salmó i poseu-lo en un bol. Afegiu-hi el suc de la llima, el cibulet tallat petit i una mica de sal. Remeneu-ho bé i deixeu el bol a la nevera una mitja hora o el temps de preparar l'alvocat. 


Per fer l'alvocat (és com un guacamole), talleu-lo a llesques un cop treta la pela i el pinyol. Amb les llesques de l'alvocat, feu-ne dauets (brunoise). Talleu en brunoise també la ceba tendra i la tomata. Poseu-ho tot en un bol, afegiu-hi oli d'oliva, sal i un raig de suc de llima. 


Si heu de trigar en emplatar, poseu el pinyol de l'alvocat al mig de la mescla d'alvocat que evitarà que s'ennegreixi. Quan aneu a emplatar, afegiu la salsa de soja al salmó i remeneu. Agafeu un cercle d'emplatar i poseu al fons el salmó, premeu bé amb una cullera. A sobre poseu-hi l'alvocat. Premeu també amb la cullera. Finalment a sobre poseu una mica d'ous de salmó per sobre i una mica de cibulet per decorar. Serviu-ho fresquet.

Recepta publicada a la revista del meu poble, Forn d'Anells

4 comentaris:

  1. Que rico y refrescante.Gracias y buenas noches.

    ResponElimina
  2. Un plat refrescant per l'estiu.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. El salmón me vuelve loca y este plato es perfecto para la época del año en que estamos, con tanto calor y por la forma de prepararlo.-
    Suelo congelar casi todo el pescado por lo dos o tres días, me gusta aunque sea frito que quede muy en su punto y un amigo pescatero me enseñó el anisakis en unos pescados y que muchas veces no se ven, que era mucho mejor el congelarlo a -18 ó -20 grados y nos quitabamos el problema ya que las consecuencias son muy graves.
    Un besito y sin duda haré esta receta.

    ResponElimina
  4. Que delicia!!! Me encanta el salmón y así es un plato muy fresco y rico.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina